10-daagse van de Geestelijke Gezondheid met Warme William in Mortsel

Iemand die écht naar je luistert, een vriend, familie, buren, een leerkracht, collega … Iemand die je uitnodigt om te vertellen wat er scheelt. Omdat iedereen wel eens wat minder goed in zijn vel zit. En dan is het fijn dat er iemand voor je klaarstaat, een Warme William. Een persoon die je kan vertrouwen. Daar zet lokaal bestuur Mortsel tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid zijn schouders onder, letterlijk en figuurlijk. Medewerkers van welzijn kruipen van 3 tot 7 oktober in een Warme William-pak en zijn één en al oor.

De Warme William van Mortsel vind je terug op volgende locaties:

  • Maandag 3 oktober: woonzorgcentrum Meerminnehof
  • Dinsdag 4 oktober: Wel in je vel, beurs waar jongeren van het secundair kunnen kennismaken met allerlei welzijnsorganisaties
  • Woensdag 5 oktober: de markt
  • Donderdag 6 oktober: BuurThuisavond in de Populier, Huis voor de Buurt
  • Vrijdag 7 oktober: In de Buurt

Kom je Warme William tegen, aarzel niet om in gesprek te gaan. Onderzoek toont aan dat praten helpt om je terug beter te voelen. Maar dat kan je pas doen als je het gevoel krijgt dat je je kwetsbaar kan en mag opstellen. Als je je veilig voelt bij je gesprekspartner. Iemand die je dat gevoel geeft is een Warme William.

Wie jong is in Mortsel en nood heeft aan een gesprek, kan steeds terecht bij het JOC, het jeugdontmoetingscentrum in de Lusthovenlaan. Een plek met leuke activiteiten waar vorig jaar een OverKop-huis is gestart. Een psycholoog draait er mee in de algemene werking en staat ter beschikking van de jongeren om een babbeltje te doen als dat nodig is.

%d bloggers liken dit: