900 bomen en struiken bij in de vallei van de Babelsebeek in de gemeente Kontich

In Kontich en op de grens van Edegem hebben zondag jl een tiental vrijwilligers van de lokale afdeling Natuurpunt de handen uit de mouwen gestoken.

Normaal was het de bedoeling om dit opnieuw te doen met de hulp van de vele inwoners die dit ook al deden bij de vorige boomplant op deze locatie. Maar de coronamaatregelen staken er dit keer een stokje voor. Maar de vrijwilligers van Natuurpunt Oude Spoorweg konden de klus nog klaren voor het regenfront op zondag over onze regio trok. Maar liefst om en bij de 900 bomen en struiken gingen er de grond in. Ook het lokaal bestuur van de gemeente Kontich heeft ondertussen een bomencharter ondertekend om de komende jaren nog heel wat bomen aan te planten. Dit bomencharter loopt nog tot 2024. En zo wil men in dat jaar komen tot de doelstelling van evenveel bomen als inwoners in Kontich.

“De samenwerking met deze partners als Natuurpunt is een voorbeeld. Maar daarnaast denken we er ook aan, indien de kansen zich aandienen, om gronden aan te kopen. Vanuit de overheid worden daar tegenwoordig ook subsidies tegenover gesteld en dat is een mogelijkheid die we willen benutten”, vertelt schepen van Omgeving Karel Van Elshocht in Kontich. Voor dit laatste doet de gemeente ook een oproep naar de inwoners toe.

Meer info hierover is alvast te vinden bij de dienst omgeving via een mailtje naar milieu sluit men af in de gemeente.

%d bloggers liken dit: