Academie Muziek, Woord en Dans Mortsel-Kontich verwelkomt Edegem

Op maandag 1 februari keurde de Edegemse gemeenteraad de overname van ‘hun’ Academie Muziek en Woord, momenteel een vestigingsplaats van de Wilrijkse Academie, door het schoolbestuur van lokaal bestuur Mortsel goed. Deze overname werd ook al goedgekeurd door de gemeenteraden van Mortsel, Kontich en het AGB Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Door deze samenvoeging ontstaat vanaf 1 september 2021 één academie met een regionale uitstraling, meer dan 1600 leerlingen en bijna 100 personeelsleden.

Drie gemeenten in de Mortselse zuidrand bundelen hun kennis en expertise om samen één fantastische academie te worden, op drie verschillende locaties. De AMWD kan zo in haar filialen van Mortsel, Edegem en Kontich een uitgebreider en vollediger aanbod kwalitatieve muziek-, woord- en/of danslessen aanbieden aan kinderen vanaf 6 jaar, jongeren en volwassenen. De overheveling versterkt de Antwerpse zuidrand door volop in te zetten op intergemeentelijke samenwerking. Een win-win voor de gemeenten, de leerkrachten én de studenten!

Livia Moreau, Mortsels schepen bevoegd voor onderwijs is bijzonder trots: “We hadden uiteraard al een ronduit fantastische academie, maar op deze manier kunnen we de expertise van onze academie voor muziek, woord en dans nóg verder uitbouwen. Door de nabijheid van de verschillende vestigingsplaatsen kunnen we al onze leerlingen in de toekomst nog meer mogelijkheden bieden.”

Ook schepen voor onderwijs Koen Michiels (Edegem) heeft een goed gevoel bij het partnerschap: “De samenwerking met Mortsel was een logische keuze vermits zij ook al ons filiaal van de academie beeldende kunsten organiseren. Het is fijn te merken dat de directie van de AMWD Edegem ziet als een volwaardige partner en niet als de kleine broer. We zullen in de vestigingen in de drie gemeenten een uitgebreid keuzepallet kunnen aanbieden. De nabijheid van alle locaties is ook een grote troef. Dat alle locaties zich op minder dan 5 km van elkaar bevinden, zorgt voor een nog lagere drempel en maakt wissels vlotter mogelijk.”

%d bloggers liken dit: