Alle hobbyactiviteiten in Edegem opgeschort tot 24 januari

Extra preventieve maatregel nav sluiting OLFA Elsdonk door Britse coronavariant

Alle hobbyactiviteiten in Edegem opgeschort tot 24 januari

Lokaal bestuur Edegem werd zondag op de hoogte gebracht van twee positieve tests van de Britse variant van het COVID-19 virus in lagere school OLFA Elsdonk, Ingenieur Haesaertslaan 4 in Edegem. Na een spoedoverleg van de taskforce werd beslist de school vanaf maandag 18 januari voor een week te sluiten. Leerlingen, leerkrachten en hun kerngezinnen gaan in quarantaine voor een periode van 10 dagen.

Lokaal bestuur Edegem neemt naar aanleiding hiervan een bijkomende preventieve maatregel om de circulatie van het virus zoveel mogelijk tegen de gaan. Van maandag 18 januari tot zondag 24 januari 2021 moeten alle georganiseerde hobby-activiteiten voor kinderen uit de lagere school worden opgeschort. Sporttrainingen, lessen in de academies, bijeenkomsten van het jeugdwerk, … kunnen bijgevolg niet plaats vinden.

Het opduiken van de Britse variant van het virus is geen reden tot paniek, maar vraagt wel dat de situatie ernstig wordt opgevolgd. De Britse variant is immers niet gevaarlijker, maar wel besmettelijker Om die reden zijn de maatregelen ingrijpender dan we gewend zijn. Lokaal bestuur Edegem neemt deze bijkomende maatregel louter preventief omdat de gezondheid van onze inwoners primeert.

%d bloggers liken dit: