Alle partijen positief over schoolstraat aan De Ark in Wilrijk

Aan het eind van de eerste raadscommissie van het nieuwe politieke jaar in Wilrijk, interpelleerde Groen, bij monde van Luc Eliaerts, over de schoolstraat in de omgeving van basisschool De Ark, de Broekstraat. Schepen Hans Ides (CD&V) meldde dat er een evaluatie was geweest van het project en dat alle partijen bijzonder tevreden waren.

Ides: ‘Bij die evaluatie werden zowel ouders, grootouders, buurtbewoners als het schoolpersoneel betrokken. Er reageerden 164 ouders of grootouders. 80 procent van hen was positief. Ze vonden dat de verkeerssituatie er veel veiliger was geworden. Van de 72 buurtbewoners die antwoordden, was 56 procent voor en van de 47 leden van het schoolpersoneel 67 procent. Allen vroegen wel om meer politiecontrole. Het project zal dan ook worden verdergezet.’

‘Ook de Johannesschool heeft een schoolstraat – de Frans Stienetlaan – en er zitten nog projecten in de pijplijn.’ Op vraag van Lien Moens (PVDA) antwoordde Ides dat ook Stedelijke Basisschool De Zonnebloem werd aangesproken maar dat de directie daar niet meteen vragende partij is.

Antwerps Persbureau

%d bloggers liken dit: