Autokaravaan – zondag 24 januari – “Bij Van Hool bouwen we busse n. Houden zo!”

Nu zondag 24 januari organiseert het actieplatform “Bij Van Hool bouwen we bussen. Houden zo!” een grote autokaravaan. Afspraak om 10.00 u. op de parking van het busbouwbedrijf om de toekomst van de 3.200 werknemers van Van Hool te vrijwaren.

Door de crisis worden al maanden geen touringbussen meer gebouwd in Koningshooikt. Veel werknemers staan al sinds maart op coronadop. Als er niet snel nieuwe orders komen, dreigen veel mensen hun werk te verliezen. De impact op hun gezinnen, de toeleveranciers en inwoners van de regio Kempen zou enorm zijn.

Er is een oplossing. Van Hool kan perfect zuivere e-bussen bouwen. En De Lijn moet duizend oude dieselbussen vervangen. Wij vragen daarom: vervang snel de oude dieselbussen en bouw de nieuwe e-bussen lokaal.

De Vlaamse regering moet haast maken in dit dossier. Anders riskeren 3.200 gezinnen hun inkomen te verliezen. Voor ons land en voor de regio Kempen in het bijzonder zou de sluiting van een van onze grootste fabrieken een sociale ramp zijn.

Het actiecomité is opgericht door de PVDA-Afdeling Lier en de werking rond het bedrijf Van Hool, in samenwerking met werknemers van het bedrijf en bezorgde buurtbewoners. Er is een toelating voor de autokaravaan die met een 100 tal auto’s en coronaproof zal georganiseerd worden.

Zie het Facebook-evenement

Praktisch:

  • Verzamelen op de parking van Van Hool, Bernard Van Hoolstraat, 2500 Koningshooikt-Lier
  • Vanaf 10.00 u. verzamelen en toespraken van een werknemer van Van Hool, een bezorgde Lierenaar, Jos D’Haese (PVDA-fractieleider Vlaams Parlement) en Gitta Vanpeborgh (sp.a-Kamerlid)
  • Om 10.45 u.: vertrek van de autokaravaan, na een rondje rond de fabriek gaat het richting Lier (5 km).

%d bloggers liken dit: