Betoverend audiovisueel spektakel ‘Kerstmagie’ strijkt voor de eerste keer neer in Aartselaar

Na eerdere succesvolle edities van ‘Kerstmagie’ in de kastelen van Westerlo (5x), Laarne (3x), Vlamertinge en Sint-Truiden (2x), en Wijnendale (1x), strijkt deze betoverende kerstbeleving in december 2020 voor het eerst neer in het kasteel van Cleydael in Aartselaar. Het kasteel van Cleydael is gelegen op een eiland, gevormd door twee takken van de Struisbeek. De middeleeuwse waterburcht kent zijn oorsprong reeds in de jaren 1300 en wordt gekenmerkt door de vier torens – één op elke hoek – die elk een andere vorm hebben. Het kasteel is momenteel in privébezit, waardoor een bezoek eraan via ‘Kerstmagie’ een bijzonder unieke ervaring is!

Nieuw concept

‘Kerstmagie’ wordt dit jaar – met respect voor alle veiligheids- en hygiënemaatregelen – omgetoverd van een theaterwandeling naar een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin (bubbels van max. 8 personen). Je loopt in een ‘one way systeem’, waardoor je nooit mensen buiten jouw bubbel zal kruisen of passeren. Bovendien is de sociale afstand gegarandeerd, want er zijn dit jaar geen acteurs en je mag enkel per bubbel het kasteel betreden.

Tijdens je reis doorheen één van de zes kastelen, kom je in een spannende zoektocht terecht. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: tijdens het magische uur komt alles in het kasteel tot leven! Dan is het aan jou om het mysterie  op te lossen door onderweg de nodige hints te verzamelen.

Praktische info ‘Kerstmagie’
Data en uren: 5 t.e.m. 23 december 2020
Maandag t.e.m. donderdag (van 7 t.e.m. 17 december) van 17.00u t.e.m. 19.15u
Vrijdag 11 en 18 december van 17.00u t.e.m. 20u15
5, 6, 12, 13 december (zaterdag en zondag) + 19, 20, 21, 22, 23 december (kerstvakantie) van 10.00u t.e.m. 20.15u
Tour: Per kwartier beginnen er max. 19 personen (16 personen boven de 4 jaar en 3 kinderen jonger dan 4 jaar) aan hun tocht doorheen het kasteel. Gedurende dat kwartier mogen de toeschouwers  druppelsgewijs (bubbels van max. 8 personen) het kasteel betreden, ieder in zijn eigen bubbel of kleine groep (waarbinnen de sociale afstand gerespecteerd kan worden). Tijdens de wandeling zijn mondmaskers verplicht voor iedereen boven de 12 jaar.
Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.
Prijs: 14,95 euro p.p., kinderen t.e.m. 4 jaar zijn gratis.
Tickets en info via www.kerstmagie.be

Foto: Wim Smets

 

%d bloggers liken dit: