‘Blijf sporten en bewegen’ wordt vanaf maandag weer een beetje makkelijker

Sporten en bewegen tijdens corona. Het is voor velen een moeilijk evenwicht, voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen en jongeren die de voorbije weken niet meer terecht konden bij hun sportclub én ook niet op de sport- en speelveldjes verspreid over de stad.

Ondertussen is het skatepark aan jeugdcentrum Moevement onder voorwaarden terug geopend. Skaten kan er elke dag, ook in het weekend, tussen 13 en 16 uur. Er zijn maximum 20 skaters toegelaten. De stad zorgt voor toezicht en uiteraard blijft ook hier afstand houden de belangrijkste regel.

Op de atletiekpiste kan terug, in beperkte groep en op afspraak, getraind worden. Hiervoor werden de nodige afspraken gemaakt met de beide atletiekclubs.

Ook voor andere sportverenigingen die omwille van de coronamaatregelen hun trainingen moesten opschorten, zocht de stad naar alternatieven nu de maatregelen om in groep te sporten versoepeld werden door de Nationale Veiligheidsraad. Vanaf maandag zullen ze op een aantal locaties, verspreid over de stad, buiten hun trainingen kunnen hervatten, mits naleving van de nodige afspraken. De stedelijke sportdienst coördineert alles.

Vanaf maandag 25 mei is sporten en bewegen op de talrijke sportveldjes verspreid over de stad eveneens weer mogelijk. De trapveldjes en basketveldjes kunnen opnieuw gebruikt worden. Ook het speelbos aan de Ouderijstraat is terug toegankelijk, net als de sportvelden achter het begijnhof. Let wel, er mag alleen gespeeld worden met leden van het eigen gezin, de eigen ‘bubbel’ dus, of met maximum 2 andere personen. Sporten en spelen in groep is er nog steeds niet toegelaten. We vragen dan ook het nodige respect. Als je er al even rondhangt en ook anderen zouden graag even sporten, maak dan plaats voor elkaar.

De wijkspeeltuintjes zelf, meestal gelegen net naast de sportveldjes, blijven nog toe. Op de wip of de schommel kan voorlopig dus nog niet. Ook de speeltuin aan het stadspark, de minipitches en de minigolf blijven gesloten.

%d bloggers liken dit: