Bloemen fleuren Liers straatbeeld op

Gezellige en fleurige aankleding van de Lierse straten

Her en der zag je al bloembakken of manden verschijnen die het straatbeeld opvrolijken. De nieuwe bebloeming in de stadskleuren zorgt er weer voor dat Lier fleurig de zomer in kan!

In totaal gaat het om 125 hangkorven waarvan 11 beurtelings aan de verlichtingspalen in de brede Antwerpsestraat, 34 reuzenpotten, 76 balkonbakken (aan bruggen), 38 balkonbakken (aan stadsgebouwen) en 6 bloementorens.

De bloemenkeuze van vorig jaar bleef behouden. Het gaat om: rode en witte geraniums (Pelargonium peltatum), rode begonia’s (Begonia ‘Dragon Wing’), ijzerhard in wit en rood (Verbena hybride Lanai), witte tandzaad (Bidens ferulifolia), afhangende bladplant hondsdraf (Glechomea hederacea).

De bloempotten/bakken/manden vind je verspreid in Lier en Koningshooikt op verschillende locaties: Dorpsstraat, Koningsplein, kapel op hoek Schoolstraat -B. Van Hoolstraat, Grote Markt, H. Geeststraat, Rechtestraat, Berlaarsestraat, Berlarij, Vismarkt, Rolwagenstraat, Zimmerplein, Schapekoppenstraat, Felix Timmermansplein, Begijnhofstraat, De Heyderstraat, Florent Van Cauwenberghstraat, Kartuizersvest, Leopoldplein, Antwerpsestraat, Netelaan, de bruggen aan invalspoorten, bruggen in de binnenstad.

De bloemen blijven tot oktober. De bebloeming en het onderhoud ervan kosten de stad 44.292,67 incl. BTW.

%d bloggers liken dit: