Boechout wandelt en fietst: gratis en vijf dagen lang

Zoals elk jaar organiseert de gemeente Boechout op woensdag 11 november opnieuw Boechout wandelt en fietst. Al wordt het een bijzondere editie: je kan vijf dagen lang wandelen en fietsen, gratis en voor niks.

De gemeente, de sportraad, de werkgroep Trage Wegen, Pasar en Natuurpunt organiseren opnieuw Boechout wandelt en fietst. Daarvoor stippelden ze drie wandelroutes en twee fietsroutes uit die je langs de mooiste plekjes in en rond Boechout leiden. “Door het coronavirus organiseren we deze editie natuurlijk wel anders dan anders”, zegt schepen van Sport Rudi Goyvaerts.

“Zo kunnen we dit jaar geen drankjes uitdelen, maar daardoor kunnen we de activiteit wel gratis maken. Bovendien zetten we de routes vijf dagen lang online zodat niet iedereen op dezelfde dag gaat wandelen en fietsen. Je kiest zelf wanneer je vertrekt en op welk punt van de route je start”, legt hij uit. “Zorg ervoor dat je een mondmasker bij je hebt, dat je de afstand met anderen bewaart en dat je met niet meer dan vier personen gaat wandelen of fietsen”.

Je kan kiezen uit wandeltochten van 6, 9 of 13 kilometer en fietstochten van 26 of 36 kilometer. Voor wie de tocht graag een beetje spannend maakt, organiseert de gemeente ook een wedstrijd voor jonge en iets minder jonge deelnemers. Scan de QR-codes die je vindt langs de routes, beantwoord de vragen en maak kans op mooie prijzen van lokale handelaars.

Praktisch

Je vindt de routes vanaf dinsdag 10 november om 17 uur op www.boechout.be/boechoutwandeltenfietst. Download je favoriete route op je GSM of print ze uit om mee te nemen op je tocht. Keuzestress is niet nodig, want de vijf routes blijven van woensdag 11 november tot en met zondag 15 november op de website staan. Wie wil, doet er elke dag eentje!

 

%d bloggers liken dit: