Bompa Lawijt op 79 jarig leeftijd overleden

REGIO – Gisteren is in het tehuis waar hij al enkele jaren leefde theater en tv acteur Bernard Verheyden overleden op 79 jarige leeftijd. Hij overleed in zijn slaap meld het tehuis  waar hij al enkele jaren was opgenomen met dementie. Bernard Verheyden speelde in de jaren 90 lange tijd de hoofdrol in de TV serie Chez Bompa Lawijt. Het was een komische serie die bedacht was door Ruud De Ridder.

Maar uiteraard ken je hem ook nog uit de Serie Bompa – Wij, heren van Zichem en zondag was hij nog op televisie in de Vlaamse film Paniekzaaiers. Verder was Bernard Verheyden één van de moppentappers in het programma HT&D op VTM destijds. Ruud De Ridder omschrijft deze man als een extreem aimabel man – een levensgenieter en een rasechte Theateracteur.

Volgens Sven De Ridder heeft hij veel van deze man geleerd. Zijn timing, zijn lach, zijn luide stem, robuust karakter en gouden hart maken hem wereldberoemd in Vlaanderen. Vanaf deze ochtend om 10u kan je in de stadswinkel aan de Grote Markt in Antwerpen een rouwregister tekenen tussen 10 en 17u laat het Antwerpse stadsbestuur weten. Bernard Verheyden was al enkele jaren dement en overleed in zijn slaap.

Lokale radio Frekwent wil graag zijn medeleven betuigen aan de familie en vele vrienden en we laten Chez Bompa Lawijt afsluiten met zijn welbekende schreeuw.