Boom en Rumst worden campergastvrij

Ontdek deze zomer alles wat de Rupelstreek te bieden heeft én blijf overnachten met je camper op een van de nieuwe campergastbedrijven bij De Schorre in Boom of 3Ri4ren in Rumst. Alle informatie vind je binnenkort op campercontact.com.

“De provincie Antwerpen heeft de ambitie om de meest campergastvrije provincie van Vlaanderen te worden. Daarom wil zij haar huidig, al uitgebreid en mooi aanbod van camperplaatsen op campings, camperterreinen en publieke parkings, uitbreiden met camperplaatsen bij ‘Campergastbedrijven’”, zegt gedeputeerde Jan De Haes.

In de Rupelstreek was tot voor kort geen mogelijkheid tot overnachten met je camper, terwijl de streek zoveel leuks te bieden heeft.

Maar daar komt nu dus verandering in zegt Axel Boen, voorzitter Toerisme Rupelstreek vzw: “Nu meer mensen omwille van de coronamaatregelen met de camper op reis zullen gaan, zijn wij vanuit Toerisme Rupelstreek zeer blij deze camperplaatsen te kunnen aanbieden in de Rupelstreek. De combinatie met de campergastbedrijven is ideaal voor de toerist. Het vriendelijke en warme onthaal zal er mede voor zorgen dat de bezoeker een onvergetelijk verblijf in de Rupelstreek zal hebben. “#Welkomhier” aan iedereen!”

Campergastbedrijven 

‘Campergastbedrijven’ bieden aan de campertoerist een gratis overnachtingsplaats aan, voor maximum 24 uren, zonder voorzieningen maar wel met een toeristische beleving (zien, doen, proeven, smaken,…). De campergastbedrijven nemen ook de rol op van toeristische ambassadeur voor hun gemeente en de regio. Als je gebruik maakt van de vijf camperplaatsen op de parking van De Schorre, kan je terecht bij Brasserie De Schorre voor een drankje en hapje en bij Toerisme Rupelstreek voor streekinformatie, gratis fiets- en wandelbrochures en het aanbod aan recreatie in en rond De Schorre. Voor de twee camperplaatsen in Rumst is Brasserie De 3Ri4en het gastbedrijf. In deze brasserie ben je welkom voor een kopje koffie of om gezellig iets te eten en vind je ook toeristische informatie over de streek.

Praktische informatie

Wil jij de Rupelstreek komen ontdekken met je camper? Trek dan naar Boom of Rumst en kijk ter plaatse of de plaatsen vrij zijn. op voorhand reserveren is niet mogelijk. Het is niet de bedoeling dat je hier lange tijd zal verblijven. Er is geen elektriciteit aanwezig en je kan niet lozen. Je blijft ook maximum 24 uur ter plaatse.

De Rupelstreek zomert

Deze zomer valt er heel wat te beleven in De Rupelstreek! We hebben verschillende themawandelingen en fietstochten in de streek. Elke eerste zondag van de maand van juli tot oktober organiseren we de Rupelzondagen waarbij verschillende musea hun deuren openstellen voor individuele bezoekers. Daarnaast is er de jaarlijkse zoektocht die in het teken van Piet van Aken staat en plaatsvindt in Terhagen. Op zaterdag 26 september kan je deelnemen aan de jaarlijkse Smikkeltocht. Op 4 locaties hou je halt om  te genieten van een hapje en een drankje. Wil je graag met kinderen de Rupelstreek verkennen? Check dan de bucketlist van Toerisme Rupelstreek met 10 leuke activiteiten voor kinderen. Wie vijf of meer to do’s kan afvinken mag een verrassing afhalen bij het infokantoor van Toerisme Rupelstreek. Meer informatie via www.toerismerupelstreek.be

Ook Provinciaal Recreatiedomein De Schorre heeft gezorgd voor een uitgebreid aanbod aan recreatie, sport, workshops en andere activiteiten onder de naam “Hartje Zomer”. Geniet van je ‘staycation’ in De Schorre want je hoeft niet naar de zeedijk om met gocarts te rijden of naar de Ardennen om met een zipline over de bomen te vliegen. Meer info over Hartje zomer op www.deschorre.be.

%d bloggers liken dit: