Boom geeft mee licht tegen kanker

Kanker is donker. Nu nog meer dan anders. Daarom steunen wij als Lokaal bestuur Boom Lichtpuntjes tegen Kanker, een gloednieuwe campagne van Kom op tegen Kanker. Ons doel? Hartverwarmende troost, hoop en steun geven aan alle mensen met kanker. Samen zullen we het Grootste Lichtpunt tegen Kanker vormen op 13 november. Het lokaal bestuur zorgt alvast voor 100 lichtpuntjes tegen kanker.

Kom op tegen Kanker trapt de eerste Lichtpuntjes tegen Kanker af. De organisatie roept heel Vlaanderen in een gloednieuwe actie op om een lampion te kopen en zo een lichtpuntje te bieden aan een dierbare. Als lokaal bestuur willen wij graag een lichtje laten branden voor Bomenaars. Daarom kunnen onze inwoners een naam doorgeven van iemand die met deze ziekte geconfronteerd wordt en die zij willen steunen. Wij zetten deze namen dan op de 100 lichtjes die wij als bestuur alvast kopen. Op onze site vind je hiervoor een formulier: www.boom.be/lichtpuntjes. Je kan tot 5 november namen doorgeven.

Midden november worden alle lampionnen samengebracht en vormen ze samen het Grootste Lichtpunt tegen Kanker. Dat hartverwarmende spektakel wordt zaterdagavond 14 november uitgezonden op Eén. Met de actie wordt geld ingezameld voor een betere zorg voor kankerpatiënten en hun naasten.

Elke dag krijgen 112 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Hoewel kanker steeds beter kan worden behandeld, overleeft meer dan een op de drie de ziekte niet. Wie kanker wel overleeft, ondervindt vaak nog lang gevolgen. Vandaag leven zo 222.509 mensen in Vlaanderen met kanker of de gevolgen ervan.

Inge De Ridder, schepen voor sociale zaken in Boom, zegt: ‘Helaas worden in Boom momenteel ook heel wat mensen met kanker geconfronteerd. Iedereen kent ook wel iemand die tegen deze ziekte vecht. Als lokaal bestuur willen we tonen dat we meeleven met deze mensen door de actie van Kom op tegen kanker te steunen. We hadden normaal dit jaar de 1000 km voor Kom op tegen Kanker mogen verwelkomen in onze gemeente. Dit kon helaas niet doorgaan, daarom willen we op deze manier ons steentje bijdragen aan het kankeronderzoek.’

Lichtpuntjes tegen Kanker: hoe werkt het? 

Lichtpuntjes tegen Kanker is een actie naar het idee van de lampionnenactie van KWF Kankerbestrijding. Sinds 2016 maakt de Nederlandse tegenhanger van Kom op tegen Kanker elk jaar een hart van duizenden lampionnen op een bijzondere plek in het land.

Lampion opdragen via lichtpuntjestegenkanker.be 

Zelf een lampion kopen en opdragen aan iemand die wordt gemist of steun kan gebruiken, kan natuurlijk ook. Dit doe je tot en met vrijdagmiddag 13 november via lichtpuntjestegenkanker.be. Je bepaalt zelf hoeveel je voor een lichtpuntje betaalt met een minimum van 25 euro. Je kunt ook samenleggen met vrienden, familie of collega’s of meedoen als bedrijf.

Het Grootste Lichtpunt tegen Kanker op 14 november 

Elke week (vanaf nu tot 13 november) besteedt het Eén-programma Iedereen beroemd in verschillende bestaande rubrieken aandacht aan de Lichtpuntjes-actie en de ziekte kanker. Daarnaast brengt het programma vanaf volgende week de nieuwe rubriek ‘Lichtpuntjes’, waarin enkele patiënten vertellen over wie hun eigen lichtpuntje is om hen door moeilijke tijden te trekken. Iedereen beroemd is elke weekavond om 19.40 uur te zien op Eén.

Midden november worden alle lampionnen samengebracht op één locatie in Vlaanderen. Ze zullen er het Grootste Lichtpunt tegen Kanker vormen, een krachtig teken van hoop, steun en troost voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Het hartverwarmende spektakel wordt op zaterdag 14 november om 19.40 uur uitgezonden op Eén, gepresenteerd door Siska Schoeters. In de uitzending staan Eén en Kom op tegen Kanker stil bij de verhalen achter de lampionnen.

De lampionnen worden gemonteerd door de sociale onderneming Vlotter. Ook voor de Zusters van de Bermhertigheid Jesu uit Brugge is een rol weggelegd. Zij zullen samen met tal van andere vrijwilligers de namen van de personen aan wie de lichtpuntjes worden opgedragen, met de hand schrijven.

Steun aan zorginitiatieven voor kankerpatiënten en hun naasten 

Achter elke lampion zitten een persoonlijk verhaal en bijdrage. Die bijdrage bedraagt minimum 25 euro. Met de netto-opbrengst van de Lichtpuntjes-actie kan Kom op tegen Kanker kankerpatiënten en hun naasten ondersteuning bieden in de vorm van een luisterend oor, activiteiten op maat, lotgenotencontact, informatie, praktische hulp of financiële steun.

%d bloggers liken dit: