Boom maakt zich op voor elfde editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

De gemeente Boom en Provinciaal Recreatiedomein de Schorre zijn klaar om de pelotons van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker op donderdag 26 mei met open armen te ontvangen. De gemeente is dan middagstad voor het vierdaagse fietsevenement ten voordele van kankeronderzoek, dat dit jaar al aan zijn elfde editie toe is. Er valt die dag op de Deltaweide in De Schorre van alles te beleven voor de deelnemers en supporters.

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker: ‘De elfde editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt, na twee coronajaren, een echte feesteditie. Daar zullen de inwoners van Boom zeker toe bijdragen. We zijn ervan overtuigd dat jullie ontvangst de deelnemers van de 1000 km kippenvel zal bezorgen.’

Boom middagstad van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker

De gemeente Boom zal de 1000 km-karavaan op 26 mei met open armen ontvangen. Met een erehaag en een evenementenzone vol animatie toont de gemeente haar hart voor de deelnemers en Kom op tegen Kanker.

Evenementendorp op de Deltaweide in De Schorre

In het evenementendorp op de Deltaweide in De Schorre wordt het 26 mei één groot feest. Kinderen kunnen trappen op de gekste fietsen, zich uitleven op een draaimolen en zich laten omtoveren aan de grimestand. De allerkleinsten kunnen er ook op zoek naar Maya en Willy de Bij, want Studio 100 stuurt zijn favorietjes naar het evenementendorp in Boom.

Ook de volwassen supporters kunnen er sfeer en muziek tanken. Op het podium passeren doorheen de dag een heleboel lokale talenten. Zo brengt de Belgische band Stereomoon rockende folk en breekbare pareltjes, brengt het 25-koppige Spotz-On Showkoor een mengeling van de laatste popnummers en enkele Studio 100-klassiekers en maakt schlagerzanger Steve Tielens van het evenementendorp in een vingerknip één grote polonaise.

Warmste Erehaag

De burgemeesters gaan de uitdaging aan om in hun middagstad de Warmste Erehaag te vormen. Boom wil graag winnen en roept iedereen op om vanaf 11.15u te verzamelen en zo de Warmste Erehaag te vormen. Iedere toeschouwer ontvangt alvast een fietsbel om de renners met de nodige luister te onthalen. Fanfare De Sint-Jansvrinde van Boom en de cheerleaders van Dansstudio Flash zorgen mee voor de sfeer.

De 1000 km: samen trappen tegen kanker

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker wordt gereden van donderdag 26 mei tot en met zondag 29 mei. Het hemelvaartweekend is al enkele jaren het weekend waarop enkele duizenden dapperen fietsen ten voordele van de strijd tegen kanker. Elk deelnemend team zamelt in aanloop naar het evenement minstens 5.500 euro in voor kankeronderzoek.

Het sportieve concept van de 1000 km

De totale te fietsen afstand, 1000 km, wordt gereden in vier dagen en onderverdeeld in acht ritten van 125 km. Elke dag een lus van 250 km. Elke ochtend fietsen de pelotons vanuit de Nekkerhal in Mechelen naar een middagstad, en in de namiddag fietsen ze terug naar Mechelen. De middagsteden zijn dit jaar Boom (26 mei), Sint-Truiden (27 mei), Huizingen (28 mei) en Aalter (29 mei).

Telkens rijdt één lid van het team een rit. Vormt men een team op z’n eentje, dan rijdt men de acht ritten. Bestaat het team uit meerdere fietsers, dan verdelen zij de etappes onder elkaar. Elk team bestaat uit maximum acht fietsers. Voor iedere renner is er een gepaste snelheid. De fietser kiest om aan te sluiten bij het peloton waarvan de gemiddelde snelheid hem/haar het beste ligt: 24km/u, 27km/u en 30km/u. De sportieve organisatie van de vierdaagse is in handen van Flanders Classic.

Speciale elfde editie

De 1000 km voor Kom op tegen Kanker is aan zijn elfde editie toe. Door corona kon het fietsevent twee jaar na elkaar niet georganiseerd worden. Het enthousiasme om weer te fietsen is dus groot.

De 1000 km: samen trappen tegen kanker en voor kankeronderzoek

Met de 1000 km zamelt Kom op tegen Kanker geld in voor kankeronderzoek. De rode draad is dat het om onderzoek gaat dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt én waarvoor er onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie.

%d bloggers liken dit: