Brand in woning in Ter Varentstraat

In Mortsel heeft een tweewoonst deze namiddag vuur gevat in de Ter Varentstraat. Aangezien de woning een rieten dak had, was er een stevige rookontwikkeling. Daarom werden alle omwonenden gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. De nabije woningen of gebouwen werden daarbij niet bedreigd. Er vielen bij de brand geen dodelijke slachtoffers.

Omstreeks 16.30 uur kwam het verlossende nieuws dat de brandweer de brand onder controle had. De schade is echter enorm. Beide woningen zijn zwaar beschadigd en onbewoonbaar. De brandweer zal nog heel de nacht aanwezig blijven op de site om na te blussen en te vermijden dat de brand opnieuw kan opflakkeren.

Bewoners uit de omliggende straten kunnen weer naar hun woning. Wie in de woning merkt dat er rook- of geurhinder is, vragen we om goed te verluchten en ramen en deuren open te zetten.

Lokaal bestuur Mortsel vraagt omwonenden die omwille van de brand of het blussen rookschade zouden hebben aan hun woning, hun gegevens en alle informatie over de schade door te mailen naar het e-mailadres noodplanning@mortsel.be.

%d bloggers liken dit: