Chiro Schelle start kamp veiliger met gratis ‘gemeentelijke’ zelftest

Chiro Schelle vertrok op 21 juli met 250 personen op kamp naar Opoeteren. Gestimuleerd door het succesvol verloop van vorig jaar riep de leiding iedereen uitdrukkelijk op om voor het vertrek een zelftest te doen. De gemeente bood deze tests gratis aan.

Vorig jaar verliep het kamp zonder één besmetting. Alleszins geen reden om de aandacht en de zorg te verminderen. ‘Zonder te verplichten werd iedereen uitgenodigd om een zelftest te nemen. Het gemeentebestuur vond het belangrijk dat iedereen hiertoe de kans kreeg. De kostprijs mocht geen belemmering zijn. Ook de groepskas moet deze extra voorzorg niet ophoesten. Daarom bood het bestuur deze zelftest gratis aan alle Chiroleden aan.

Het virus circuleert sterker dan vorig jaar binnen de groep van 8 tot 25 jaar. Het deltavirus is bovendien besmettelijker. Een coronavrij kamp werkt beschermend naar het thuisfront. Met een kleine investering kan veel miserie worden voorkomen. Daarnaast worden op het kamp zelf alle voorzorgsmaatregelen nauwkeurig opgevolgd. De groep wordt begeleid door een kleine medische staf van dokters tot verzorgers. We duimen voor een deugddoend kamp,’ aldus burgemeester Rob Mennes (CD&V).

%d bloggers liken dit: