Dag van de mantelzorger in WoonZorgNetwerk Edegem

Op donderdag 23 juni 2022 is het ‘Dag van de mantelzorger’. WoonZorgNetwerk Edegem laat deze speciale gelegenheid niet aan zich voorbij gaan. Onder het motto ‘Elke mantelzorger heeft een hart van goud’ organiseert het een minifestival voor alle mantelzorgers uit Edegem en omstreken. Alle mantelzorgers zullen in de watten gelegd worden met live-muziek, een DJ-set en vooral veel aandacht voor de mantelzorgers zelf.

Elke mantelzorger verdient een hart van goud

Mantelzorgers zijn van cruciaal belang en hebben een hart van goud. Zij zijn de steun en toeverlaat van veel kwetsbare mensen in onze maatschappij. Elke dag staan ze belangeloos klaar om een andere persoon te helpen. Naar aanleiding van ‘De dag van de mantelzorger’ op donderdag 23 juni zet WoonZorgNetwerk Edegem alle mantelzorgers in de bloemetjes met een lezing van klinisch psychotherapeut en docent Mindfulness Wilfried Van Craen en een mini-festival in de tuin van WZN Edegem. Dit evenement is een organisatie van het hele WoonZorgNetwerk Edegem, dat bestaat uit WZC Immaculata, ThuisZorg Immaculata en LDC Den Appel.

Carolina Glazemakers, zorgintaker bij WoonZorgNetwerk Edegem: “Veel mensen beseffen niet dat ze mantelzorger zijn. Zo kan je mantelzorger zijn wanneer je boodschappen doet voor je ouders, samen praktische of financiële zaken regelt voor je zus, je partner bezoekt die in een woonzorgcentrum verblijft … Iedereen neemt die zorg op zonder daarbij na te denken. Toch is het niet zo vanzelfsprekend om dat te doen. Daarom vindt WZN Edegem het belangrijk om de term ‘mantelzorger’ gekender te maken.”

Groot succes vorig jaar

Vorig jaar maakte zorgintaker Carolina Glazemakers twee dagen radio met expert communicatie Max Cassiers onder de naam “Radio Giga”, naar analogie met het gekende programma van Joris Hessels en Dominique Van Malder. “We spraken met mantelzorgers over hun taken en hun gevoelens. Zij konden op hun beurt muzieknummers aanvragen.”, legt Carolina uit. “Die twee dagen radio – één dag op de markt van Edegem en één dag in de tuin van WZN Edegem deden duidelijk deugd voor alle mantelzorgers. Het was een gigantisch succes toen. Hopelijk kunnen we dat met de lezing en het mini-festival opnieuw bereiken.”

Vrijdag 10 juni 2022 stond WoonZorgNetwerk Edegem ook al op de avondmarkt in Edegem. Daar konden mensen een uitnodiging komen halen om cadeau te geven aan een mantelzorger. Op die manier kan de mantelzorger dan deelnemen aan het minifestival op donderdag 23 juni 2022.

Programma ‘Dag van de mantelzorger’ – donderdag 23 juni 2022

INFOSESSIE ‘RUST IN JE HOOFD’ van 10.00 tot 12.00 uur

Locatie: Vormingslokaal Den Appel (Oude Godstraat 110, 2650 Edegem)

Tijdens de infosessie ‘Rust in je hoofd’ biedt Wilfried Van Craen, klinisch psychotherapeut en docent Mindfulness, praktische tips die helpen tot een andere kijk te komen en meer te genieten van het leven zoals het is. De werkelijkheid kun je vaak niet veranderen, je blik erop wél.

MINI-FESTIVAL van 14.30 tot 16.30 uur

Locatie: Tuin WoonZorgNetwerk Edegem (Oude Godstraat 110, 2650 Edegem)

Een klein festival in de tuin van WZN Edegem met een DJ-set, livemuziek, hapjes en drankjes, een stand rond het mantelzorgaanbod en nog veel meer. Alle mantelzorgers uit Edegem en omstreken zijn welkom op deze speciale namiddag, hopelijk met veel zon.

Deelname is gratis – Inschrijven is verplicht
Locatie: Tuin WoonZorgNetwerk Edegem

%d bloggers liken dit: