Dan toch gemeentepersoneel dat moet afvloeien in de gemeente Edegem

Nog maar eens het bewijs dat een gemeenteraad vaak een poppenspel is waarbij men van tevoren het eindresultaat al kent. Niemand die er eigenlijk aan twijfelde dat het bestuur gisteren in de gemeente Edegem nog iets zou wijzigen aan hun meerjarenplan. En toch kwamen honderden mensen samen om in een rouwstoet door een deel van het Edegemse gemeentecentrum te trekken en op weg naar de gemeenteraad. Mensen van allerlei leeftijden en vaak ook personeelsleden van de gemeente die gisteren een hele dag in staking gingen. Het mocht allemaal niet baten.

Het was een stemming meerderheid tegen oppositie. En dus moet in Edegem vanaf 1 januari volgend jaar 44 percent van het personeel afvloeien door privatisering. Liever dit dan onze gemeentebelastingen optrekken vertelde burgemeester Koen Metsu, die na herhaaldelijk onderhandelen met de vakbonden toch hier en daar een kleinigheidje wilde toegeven. Maar veel te weinig zeggen de vakbonden die ook de komende weken en maanden alles in het werk zullen zetten om te redden wat te redden valt. Bij de oppositie die uiteraard allemaal tegen stemden wisten ze gisteren al te zeggen dat nu eerst het gemeentepersoneel de rekening betaald en dat ook nadien de burgers en verenigingen deze besparingen zullen gaan voelen.

Ook deze partijen willen de strijdbijl tegen wat ze noemen ,,een rare beslissing’’  nog niet begraven en dit alles aanvechten bij de gouverneur. Burgemeester Koen Metsu probeerde de wonden nog te helen met te zeggen dat er zal geinvesteerd worden in de gemeente,  maar kreeg als antwoord een luid boegeroep. In de gemeente Edegem smaken dit jaar de eindejaarsfeesten wel erg zuur en bij vele inwoners zullen ze zelfs de kerstboom nu al weer opbergen.