De septemberkermis in Kontich gaat door in een afgeslankte versie

Het is officieel. De septemberkermis in Kontich gaat door. Dat bevestigt het lokaal bestuur Kontich vandaag. De kermis vindt zoals gewoonlijk plaats in het laatste weekend van september en dit op zaterdag 26 en zondag 27 vanaf 13:30 u. en op maandag 28 september vanaf 12 u. Ze strijkt opnieuw neer op het gemeenteplein en het Sint-Jansplein. Anders dan voorheen, zijn er dit jaar geen randactiviteiten. Zowel de braderij als de jaarmarkt gaan niet door. Het betreft dit keer dus een afgeslankte editie.

Vorige maand nog besliste het College van Burgemeester en Schepenen naar aanleiding van de verstrengde corona-maatregelen om alle gemeentelijke activiteiten te annuleren tot en met 1 oktober 2020. Een tweede golf van het corona-virus woedde in ons land en met name onze provincie werd erg getroffen. Eind augustus ging het terug de goede kant op en liep het aantal besmettingen terug. De provinciale crisiscel stuurde de verstrengde corona-maatregelen bij en de Nationale Veiligheidsraad maakte de organisatie van kleinschalige evenementen terug mogelijk. Zo viel uiteindelijk ook in Kontich de verlossende beslissing voor de kermiskramers.

“Op sociale media verschenen er reeds een aantal bevestigende berichten over onze septemberkermis. Nu is het officieel. Onze inwoners krijgen hun kermis. Hun zomervakantie was anders dan anders. Hun vakantieplannen vielen deels in het water en hun vrijetijdsbesteding stond op losse schroeven. Ze kunnen dus wel een verzetje gebruiken. “ aldus burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA). “Ook onze kermiskramers komen we graag tegemoet. Zij werden financieel getroffen door de crisis en willen graag terug aan de slag. We zijn blij dat we hun wensen kunnen inwilligen door de septemberkermis te laten doorgaan“ vult schepen van feestelijkheden Luc Abrams (Open-VLD) aan.

Het lokaal bestuur Kontich en de kermiskramers slaan de handen in elkaar en stellen alles in het werk om er een corona-veilige editie van te maken. Ze voorzien een circulatieplan met meerdere in- en uitgangen. Ze werken met duidelijke signalisatie en een routeplan. Er geldt éénrichtingsverkeer dus iedereen moet in dezelfde richting wandelen. Ook vragen ze de bezoekers om de basisregels te respecteren en moedigen ze hen aan om enkel met hun gezin of met hun bubbel langs te komen.
De kermiskramers nemen daarnaast ook zelf de nodige voorzorgsmaatregelen zodat alles veilig en vlot kan verlopen.

 

%d bloggers liken dit: