De wekelijkse column over de jeugdjaren Diane Van Rillaer. Korfbal van haar 17 jaar tot haar 57 jaar

Naast toneel speelde ons Ma, ook Korfbal, bij Minerva. Het was haar leven, ik vond foto’s in de doos, van 1936/37, waar ze opstaat met haar zus, voor een match, en ook een foto uit een krant van september 1946, waar ze ook opstaat met tante Maria, die boven ons woonde, en waar ze heel fier op was. Dat ze in de krant stond, bedoel ik, niet op tante Maria.

Ze vertelde dikwijls, dat ze nog ” Internationale ” was geweest, wat wilde zeggen, dat ze enkele malen België – Holland had gespeeld, en waar ze steeds weer over vertelde. Ze had daar ook nog veel kranteknipsels van.

Onze Pa speelde geen korfbal, en daar ik nog maar 4 maanden was, toen ze terug begon te spelen, ging onze Pa met mij, ‘s zondags mee, ze speelden in het Nachtegalenpark ( denk ik toch, wie het weet mag het me zeggen) en wachtte hij, of wandelde in het park, zo fier als een fiere Papa maar kan zijn, op zijn pasgeboren dochter.

Later toen mijn zus was geboren, zaten we ‘s zondags, altijd met de ganse familie, bij mooi weer, in het Nachtegalenpark, ons Ma, korfbalde, samen met haar zus en broer, en wij speelden in de speeltuin, en lieten ons verwennen door tante Wiske in de Melkerij.

De laatste foto, is een foto, waar ze opstaat met mijn zus, toen ze terug was beginnen spelen, bij Minerva, uiteraard, er was maar een ploeg voor ons Ma, na een onderbreking,  van enkele jaren, en dat heeft ze volgehouden , tot haar 57 jaar.

Mijn zus speelde ook, mijn broer ook, maar ik heb nooit gekorfbald, ik was niet zo goed in balsporten.

Zoals U het merkt hadden we een sportieve Moeder, die ook nog toneel heeft gespeeld. En later turnles aan de kleintjes heeft gegeven, maar dat is voor later.

%d bloggers liken dit: