De wekelijkse column over de jeugdjaren Diane Van Rillaer. “Mag ik even Uw hulp vragen?”

Wie kent deze mensen? Ik heb U al het een en ander verteld, over de naoorlogse jaren van mijn familie.

Toen mijn Moeder nog leefde, ze is 92 jaar geworden, vertelde ze vaak, hoe ze als jong meisje, toneel speelde hier in Mortsel. Mijn Moeder heette Augusta (Gusje) Bogaert. Dat zal 1936/1937 geweest zijn, in elk geval voor de tweede wereldoorlog.  Ze vertelde over Kretenburg, waar ze ging dansen, ik denk dat ze daar mijn vader leerde kennen en hoe ze naar de cinema gingen in de “Allsopp’s”. Toen woonde ze nog in de Minervawijk, ik geloof in de Beekstraat, waar hun huis later gebombardeerd werd.

Toen ze overleed, heb ik een ganse doos met foto’s meegenomen, en daar zaten inderdaad, haar foto’s in, van het toneelgezelschap waar ze in meespeelde, ze heeft me ooit verteld, dat deze foto’s genomen werden, toen ze in ” de tante van Charlie” meespeelde. Ze was fier om me te vertellen dat Jefke Bruyninckx, van de film ” De witte” nog daar had meegespeeld.

En nu mijn vraag om hulp, ik weet niet hoe de toneelvereniging heette, waar ze in heeft meegespeeld, noch wie de mensen zijn op de foto, ik voeg de foto hiertoe, mijn moeder was toen, 16, 17 jaar, en ze is het meisje met het matrozenpakje aan, haar neef, Staf Mast, speelde ook mee. Moest er iemand mensen herkennen (een moeder of vader of ooms of tantes) op deze foto, laat het dan aub, via Radio Zuidrand weten, ik kan U ook een in gescande kopie bezorgen van de foto.

Met veel plezier. Want zijn we niet allemaal een beetje nieuwsgierig, naar vroeger, naar “de schone tijd” waar mijn Moeder zo graag over vertelde.”

 

%d bloggers liken dit: