Dit najaar onderhoudswerken op A12 tussen Aartselaar en Willebroek

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant dit najaar onderhoudswerken op de A12 tussen Willebroek en Aartselaar. In totaal vernieuwt AWV op acht belangrijke knooppunten en invalswegen de wegverharding. Om ervoor te zorgen dat de hinder op en rond de A12 beperkt blijft, vinden de werken voornamelijk ’s nachts en in het weekend plaats.

De werken starten in Puurs (kruispunt Veurtstraat/Breendonksesteenweg) en schuiven verder via de op- en afrittencomplexen in Willebroek, over de spoorwegbrug tot in Aartselaar. Daar wordt het wegdek ter hoogte van 4 kruispunten aangepakt. De A12 richting Antwerpen ter hoogte van kruispunt Kontichsesteenweg en het wegdek van de N177 richting Brussel ter hoogte van de kruispunten Cleydaellaan, Helststraat, Vluchtenburgstraat en Bist.

Minder-hinderprincipes om hinder te beperken
Om de impact van de werken zoveel mogelijk te beperken zijn een aantal minder-hinderprincipes vastgelegd. In bijna alle zones vinden de onderhoudswerken ’s nachts plaats (20u00 – 6u00) of in het weekend. Enkel ter hoogte van op- en afrittencomplex 7 Breendonk/Willebroek-Centrum zal ook op werkdagen gewerkt worden (vijf dagen).

We werken op de A12 afwisselend richting Antwerpen of richting Brussel, maar nooit in beide rijrichtingen op hetzelfde moment. Op die manier kan verkeer op de A12 altijd passeren, al zal dit soms wel over een beperkt aantal rijstroken moeten.
De kruispunten en op- en afritten zullen in functie van de werken wel tijdelijk afgesloten zijn. Er wordt steeds een omleiding voorzien via de eerstvolgende op- of afrit.

Meer info volgt later
Meer details over de exacte datums en omleidingen per fase volgt later. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/onderhoudswerkenA12. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV over de werken.

 

Foto: ©AWV

%d bloggers liken dit: