Duffelse meerderheid maakt werk van de beloofde fuifzaal

De gemeente Duffel heeft een akkoord bereikt met de eigenaars van domein De Pollepel en koopt de gronden aan. Met deze unieke aankoop wil de gemeente Duffel de toekomst van het recreatiedomein veilig stellen. Fuifzaal @De Locht is verouderd en te klein voor onze Duffelse jeugd. Tijd dus om een nieuwe fuifzaal te bouwen, daarvoor kijken N-VA en CD&V nu richting domein De Pollepel.

De bouw van de fuifzaal was een belangrijk verkiezingsthema. Na de gemeenteraadsverkiezingen werd een werkgroep opgericht met enthousiaste jongeren om mee na te denken over de fuifzaal. Hoe moet die nieuwe fuifzaal eruit zien? Waar moet ze komen? Hoe groot moet ze zijn? De mogelijkheid voor een nieuwbouw op domein De Pollepel werd intussen besproken binnen deze werkgroep.

Schepen van jeugd Dirk Broes (N-VA): “De werkgroep gaf unaniem een positief advies voor deze locatie. We gaan voor een nieuwe moderne fuifzaal. Een zaal waar we ook erg gaan inzetten op geluidsisolatie. De sporthal ombouwen zou de sportwerking hypothekeren en voldoet uiteraard niet aan de geluidsnormen.”

Deze meerderheid van N-VA en CD&V komt haar verkiezingsbelofte na. Domein De Pollepel wordt onderzocht op de mogelijkheden voor een nieuwbouw. Hiervoor gaat de meerderheid in zee met intercommunale IGEMO. Waarschijnlijk kan de nieuwe fuifzaal voor de Duffelse jeugd dus een mooie toekomst krijgen op De Pollepel.

Schepen van patrimonium Ann Van Winkel (CD&V): “Het verheugt me uitermate dat de aankoop kan plaatsvinden. De Pollepel is een begrip in Duffel en zorgt voor de vrijetijdsbesteding van vele Duffelaars. Het is een mooie aanvulling van ons gemeentelijk patrimonium. Dit domein schept heel wat bijkomende mogelijkheden naar de toekomst toe.”

Voorzitter IGEMO Ivan Blauwhoff (N-VA) is zeer tevreden dat de gemeente Duffel in zee gaat met IGEMO als partner voor de realisatie. “We hebben net samen een mooi verhaal achter de rug met de realisatie van de gymhal. Die samenwerking leverde echt een prachtig resultaat op. Hopelijk kunnen we dat parcours nog eens overdoen voor de fuifzaal.

Op de foto: Dirk Broes en Ann Van Winkel.

%d bloggers liken dit: