Eddy Corremans uit Boom wint wandelzoektocht van toerisme Rupelstreek in Terhagen

Deze zomer werd Terhagen gekozen als uitvalsbasis voor de wandelzoektocht van Toerisme Rupelstreek. Deze wandeling leidde je door het kleinste dorpje van de Rupelstreek en kreeg als thema ‘Piet Van Aken’ mee, naar aanleiding van het 100-jarige bestaan van de auteur.

De wandelzoektocht, bleek een echte corona-bestendige activiteit te zijn, en werd daarom ook verlengd tot half oktober. Dat alles zorgde dit jaar voor een recordverkoop.

Meer dan 400 enthousiastelingen namen deel aan de wandelzoektocht in Terhagen. Hiervan waren 230 deelnemers afkomstig uit Rumst, Reet en Terhagen. De andere wandelaars kwamen onder meer uit Aartselaar, Duffel, Willebroek en de overige gemeenten van de Rupelstreek.

Uit de 183 binnengebrachte antwoordformulieren werd Eddy Corremans uit Boom als winnaar gekroond. Met op de tweede plaats Danny De Raeymaeker en brons voor Dina Bogaert. Ze kwamen gisteren, op een corona-veilige manier, hun prijs in ontvangst nemen uit handen van schepen van Toerisme Els Devlies. Een echte prijsuitreiking kon, vanwege de geldende veiligheidsmaatregelen, niet doorgaan. De overige 17 winnaars en de winnaars van de 5 troostprijzen uit Rumst, werden persoonlijk gecontacteerd en zullen hun prijs op afspraak ophalen. Door sponsoring van verschillende partners zoals; Koffiehuis en logies Heerlijkerwijs, Broodjeszaak ’t Gesmos, De Maretak, Joert vzw, Choc-aholic en Melkschapenboerderij Freddy Michiels werd een mooi prijzenpakket samengesteld.

Een prijsuitreiking met alle winnaars was omwille van corona niet mogelijk, maar de eerste 3 winnaars mochten gisteren op een corona-veilige manier hun prijs in ontvangst nemen.

Eind deze week kan iedereen de antwoorden terugvinden via de website.

“Deze fotozoektocht kwam tot stand door de samenwerking tussen de gemeente Rumst, partners, vrijwilligers en Toerisme Rupelstreek. Het succes hiervan bewijst maar weer eens dat de samenwerking tussen verschillende partijen van groot belang is. We willen hierbij dan ook onze vrijwilligers Marc en Jean en al onze partners van harte bedanken voor hun inzet en samenwerking. In 2021 afspraak in Hemiksem voor een volgende editie! “ voegt schepen Els Devlies, een trotse schepen van Toerisme uit Rumst toe.

Foto: De winnaar samen met schepen voor toerisme in Rumst, Els Devlies

 

%d bloggers liken dit: