Eerste Run for Nature van Natuurpunt Oude Spoorweg overtrof alle verwachtingen

KONTICH – Gisteren ging de eerste Run-for-Nature door in Kontich-Waarloos. Een natuurloop van 6 of 10 km doorheen de verschillende natuurgebieden die Natuurpunt Oude Spoorweg in Kontich en Waarloos beheert en bewandelbaar houdt. En dit was zonder meer een weergaloos succes te noemen.

oewel er al 400 voorinschrijvingen waren, kwamen er bijkomend 300 mensen afgezakt naar de startplaats op Schapenhagen. Tussen 9 uur ’s morgens en 12 uur boden zich uiteindelijk ruim 700 jonge en oudere lopers en loopsters aan om onder een stralende zon van deze recreatieve natuurloop te genieten. Het was dan op sommige momenten zelfs even drummen en aanschuiven om aan de start te geraken.

“We waren zaterdag even wat ongerust over de hevige regenzone die over ons trok, maar vandaag zondag  klaarde het helemaal open en zorgde de lentezon voor een ideale looptemperatuur,” vertelt Wim Annaert milieuschepen in de gemeente Kontich en bestuurslid van Natuurpunt Oude Spoorweg.

“De afgelopen maanden en weken is er hard gewerkt aan het parcours om afspraken te maken met eigenaars en buren om deze unieke loop mogelijk te maken. Op cruciale plaatsen zorgden seingevers voor veilige oversteken en werd drankbevoorrading voorzien, op het eindpunt was er dan weer gelegenheid om wat bij te komen met een drankje en een versnapering.”

“Deze natuurloop was enkel maar mogelijk dankzij de samenwerking van Natuurpunt met verschillende eigenaars en landbouwers om de noodzakelijke verbindingen tussen de natuurpuntgebieden éénmalig open te stellen voor recreatieve lopers.”

Positieve reacties
Er werden dan ook enkel maar positieve reacties van de deelnemers opgetekend: voor velen, zelfs uit Kontich of Waarloos, was het de eerste keer dat ze kennis maakten met de Oude Spoorwegberm of het Langbos. “De massale belangstelling en enthousiasme van alle deelnemers tonen wel aan dat er vraag en nood is naar een sterk uitgebouwd netwerk van trage wegen zodat wandelaars en lopers op een veilige manier van natuur en de open landbouwruimte kunnen genieten in Kontich en Waarloos. En wie weet maken we van deze Run For Nature wel een jaarlijkst evenement,”sluit de milieuschepen af.

Lokale Radio Frekwent was erbij en had er een babbel over met Koen Vriens van de organisatie.

Luister onze radio 24/24 uur online

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: