Elektriciteitskasten weerspiegelen historiek van omgeving

Op zeven locaties, verspreid over de gemeente Rumst, zullen foto’s op elektriciteitskasten de historiek van de omgeving weerspiegelen. Het straatbeeld wordt er mooier door én passanten kunnen herinneringen ophalen of ontdekken hoe de straat er vroeger uitzag.

De grijze elektriciteitskasten worden bekleed met oude foto’s van de plek waar de kasten zich bevinden. In samenwerking met onder meer de lokale heemkundige verenigingen De Root en Rumesta zocht de gemeente Rumst naar mooie beelden om de kasten van te voorzien. “Elektriciteitskasten zijn niet echt de mooiste elementen in het straatbeeld. Met de foto’s maken we het straatbeeld mooier en laten we de Rumstenaren een tripje naar het verleden maken,” licht Wendy Weckhuysen (CD&V), schepen bevoegd voor Cultuur, toe. “Op de foto zie je hoe de plek waar je staat er vroeger uitzag. Soms zijn de plekken nog herkenbaar, soms bijna niet en is er wat meer fantasie nodig om het je voor te stellen.”

“De beelden zetten de verschillen tussen het huidige en vroegere uitzicht van onze gemeente in de verf. De foto’s tonen hoe hard onze gemeente veranderd is de voorbije 100 jaar en welke evolutie we doormaakten,” vertelt Geert Antonio (N-VA), schepen bevoegd voor Openbaar domein.

De eerste nutskasten die aan de beurt zijn, staan in de Kardinaal Cardijnstraat, Steenberghoekstraat, Molenstraat, Eikenstraat, Vissersstraat en op de hoek van de Rozenlaan en de Predikherenhoevestraat. Op de foto’s zie je onder meer het vroegere openluchtzwembad ‘Rumst bad’, een luchtfoto van de wijk Predikherenvelden (niet lang na de bouw van de wijk) en een zicht op het kruispunt van de Molenstraat en de Eikenstraat. Ook de volgende jaren zullen nog een aantal nutskasten in de gemeente bekleed worden met historische foto’s.

 

%d bloggers liken dit: