Elysia Park Edegem: vlotte verkoop, ook in tijden van lockdown:

Het nieuwbouwproject Elysia Park in Edegem is de laatste jaren een echt begrip geworden in het Antwerpse vastgoedlandschap. Vooral gedragen door de vele kopers uit de directe omgeving maar evenzeer door investeerders, zijn de appartementen van Elysia Park enorm in trek.   De vrees als zou COVID-19 hier iets aan veranderen,  bleek (gelukkig) ongegrond.

Tijdens de eerste 7 weken van de Corona-crisis heeft ons verkoopteam niet stilgezeten. De interesse voor het nieuwbouwproject Elysia Park is dan ook absoluut niet stilgevallen. Integendeel … veel wandelaars, joggers en fietsers vonden de weg naar het aangelegde  Vondelpad aan de achterzijde van het project en konden zo de site verder ontdekken. Dit Vondelpad ligt immers direct bij het Park van Hof ter Linden en was dus de perfecte tour voor het dagelijkse ‘uit uw kot’ moment. De mensen konden ontdekken dat de bouwwerken van de 1ste fase, bestaande uit 115 appartementen, intussen ver gevorderd zijn.

Ook de grondwerken aan de 2de fase, bestaande uit 48 appartementen en 62 erkende assistentiewoningen, waren reeds opgestart.

In het kader van de genomen overheidsmaatregelen en om de veiligheid van de arbeiders op de werf te kunnen vrijwaren werden de werken gedurende de lockdown periode even stil gelegd. Deze werden echter eind april opnieuw hernomen.

De impact op de verder verkoop van fases 2 en 3 (fase 1 is al geruime tijd uitverkocht) was echter miniem. Hoewel er geen fysieke afspraken plaats konden vinden werden via mail, telefoon of videogesprek heel wat gesprekken opgestart en ook veel verkopen gefinaliseerd. Het ruime en kwalitatieve aanbod en de professionele aanpak van het verkoopteam zijn maar 2 van de mogelijke verklaringen voor dit succes.

Welk ruim aanbod? Zoals eerder gemeld is de 1ste fase volledig uitverkocht. In de 2de fase, die grenst aan de Prins Boudewijnlaan, werd intussen ook 60% van de units verkocht. Naast de residentiele appartementen zijn ook de  erkende  assistentiewoningen enorm gegeerd. Net in deze moeilijke tijden van lockdown en sociale isolatie blijkt deze combinatie van wonen en diensten op maat de meest kwalitatieve vorm van zelfstandig en veilig wonen te zijn. Een mooi evenwicht tussen privacy enerzijds en sociale interactie anderzijds.

Ook in de 3de fase, sinds februari in verkoop, werden de laatste weken heel wat appartementen verkocht. Deze derde fase bestaat uit ruime appartementen met rechtstreeks zicht op het park van Hof ter Linden en zelfs met uitkijk op het Fort V.  We kunnen met enige fierheid melden dat 50% van dit aanbod reeds een nieuwe eigenaar heeft gevonden.

Elysia Park kijkt de toekomst dan ook rooskleurig tegemoet. Want naast eigenaars-bewoners zijn ook heel wat investeerders op zoek naar een opportuniteit.

De verhoogde interesse toont aan dat – door de huidige ontwikkelingen op de beurs in combinatie met de aanhoudende extra lage rente – investeren in vastgoed weer een hot topic is geworden. Elysia Park heeft dan ook alle troeven in handen. Het is ideaal gelegen in Edegem, langs de Prins Boudewijnlaan, vlakbij openbaar vervoer en verschillende invalswegen richting antwerpen, Brussel, Gent.

De vraag naar vooral 1- en  2 slaapkamerappartementen is dan ook opvallend gestegen.

Hoewel de laatste weken commercieel -buiten verwachting- erg succesvol waren, kijkt Team Elysia Park toch graag vooruit naar 11 mei. Vanaf dan kunnen er immers weer fysieke afspraken plaatsvinden. Ons verkoopteam hunkert er naar om de klanten opnieuw in levende lijve te kunnen ontmoeten, met hen in gesprek te gaan en aandachtig te luisteren naar hun interesse. Uiteraard met in acht name van de nodige veiligheidsmaatregelen. Het verkoopkantoor van Elysia Park werd dan ook aangepast (met o.a. plexi-wanden) en er wordt ook desinfecterende handgel voorzien, om iedereen op de meest veilige manier te kunnen ontvangen.

 

 

Duiding

Vlakbij het centrum van Edegem, met uitzicht op het unieke domein Park Ter Linden en het historische Fort V, ontwikkelen Alides en Cornerstones samen Elysia Park, een hedendaags woonproject in een residentiële parkomgeving.

Het gerenommeerde Polo-architects uit Antwerpen werkte samen met de landschapsarchitecten van Avantgarden aan het project. Er werden vier woonclusters ontworpen, ingebed in een privatieve parktuin van 90 hectare met vijvers en verschillende fiets- en wandelpaden. Het complex ligt aan de Prins Boudewijnlaan vanwaar bewoners gemakkelijk met het openbaar vervoer in Antwerpen, Mechelen of Lier geraken. Ook met de wagen gaat het vlot om via de E19 en de A12 in de Gouden Driehoek tussen Gent, Brussel en Antwerpen te geraken. Vlakbij zijn er scholen, winkels, restaurants, en medische en openbare diensten en mogelijkheden tot sporten. De appartementen beschikken over een of meerdere terrassen. De brede raampartijen bieden een weids zicht op de binnentuin, de parktuin en het Park Ter Linden. Ondergronds zijn voor elk appartement een parkeerplaats en een berging voorzien. 

In totaliteit komen er op de site 390 woonentiteiten verspreid over verschillende woonvormen en functies waarbij er gestreefd wordt naar een intergenerationele mix.  Van jonge starters op zoek naar een modern appartement over mensen die een ruim villa-appartement wensen tot senioren die een assistentiewoning met diensten nodig hebben. Op deze toplocatie voorzien wij voor eenieder een hoogkwalitatieve woning.

Meer info op www.ElysiaPark.be

%d bloggers liken dit: