ELZ Pallieterland zit aan 89% vaccinatiebereidheid

Woensdagochtend werd de 100 000ste prik gezet in het vaccinatiecentrum Pallieterland (inwoners van Berlaar, Duffel, Lier, Nijlen en Ranst). Daarom trakteerde men de eerste 700 mensen die langskwamen op een flesje ‘prikwater’. 89 procent van de 18-plussers kreeg al minstens één prik. Bij de risicopatiënten is dat 96 procent. Momenteel hebben in ELZ Pallieterland 1 328 personen actief een vaccin geweigerd.

De komende weken wordt er – met uitzondering van maandag 19 en dinsdag 20 juli -telkens van maandag tot zaterdag gevaccineerd van 8 tot 20 uur. Er zijn vijf lijnen open. Volgende week worden er vooral tweede prikken gezet. Tussen woensdag 21 en zaterdag 24 juli zijn het uitsluitend tweede prikken. Wie niet reageerde op de uitnodiging, kan zich opnieuw inschrijven via https://www.laatjevaccineren.be/inschrijven-op-de-reservelijst-van-een-vaccinatiecentrum-via-qvax-0.

Wie de uitnodiging weigerde, kan dit ook maar moet eerst de weigering via QVAX intrekken. Dat doe je via https://www.laatjevaccineren.be/herkansing-voor-wie-niet-gevaccineerd-is. Omdat er niet voldoende vaccins van AstraZeneca meer beschikbaar zijn, worden de herkansers met een ander beschikbaar vaccin gevaccineerd.

Voor wie zijn tweede prik miste omwille van vakantie, worden er eind augustus-begin september inhaalmomenten georganiseerd. Meer info op https://www.laatjevaccineren.be/inhaalvaccinatie-je-tweede-coronavaccin-gemist.

Tweede prikken voor AstraZeneca die ingepland staan op twaalf weken, kan men nog steeds vervroegen naar acht weken. Het stappenplan vind je hier: https://www.vaccinatiecentrumpallieterland.be/2021/06/30/vervroeg-je-2de-astrazeneca-prik/.

(Antwerps Persbureau / Foto Stad Lier)

%d bloggers liken dit: