Fase 2 werken Boom Noord

In september zijn de werken in de buurt van de Beukenlaan gestart. In een eerste fase 1A was het kruispunt Beukenlaan – Velodroomstraat volledig onderbroken. Sinds 9 november is de tweede fase van de werken ingegaan.

De werfzone bestaat nu uit de Beukenlaan, Victor De Meyerestraat en Hugo Verrieststraat.

Omleidingen voor auto’s

  • Komende van de Velodroomstraat is dubbelrichting verkeer toegelaten in de Parkstraat, Rubensstraat en Van Dyckstraat tot aan de Hugo Verrieststraat.
  • Komende van de Albrecht Rodenbachstraat is dubbelrichting verkeer toegelaten in de Rubensstraat tot aan de Hugo Verrieststraat.

Het gaat hier enkel over ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’!

Parkeren

De parking voor de PTS (De Meyerestraat) is volledig ontoegankelijk. Ook in de Van Ryswycklaan wordt parkeerverbod geplaatst om de doorgang voor verkeer en bussen te vergemakkelijken.

Er werden in de Velodroomstraat extra parkeerplaatsen gecreëerd op de betonplaten van de vroegere appartementsgebouwen. Er kan eveneens geparkeerd worden aan de andere zijde van het park : parkings Spoorweglaan en aan de kerk in de Eikenstraat en Wilgenstraat.

Fietsers

Omdat de Hugo Verrieststraat niet kan gekruist worden moeten de fietsers omrijden via Velodroomstraat – Guido Gezellestraat om zo hun weg te vinden naar Boom Noord of via Antwerpsestraat – Spoorweglaan en de doorgang in het park.

BKO ’t Beukennootje

Wanneer de voordeur niet bereikbaar is, zal de achteringang van de BKO aan de Parkstraat gebruikt worden zodat alle ouders en kinderen de BKO op een veilige manier kunnen bereiken.

Bussen De Lijn

  • Lijn 295 zal niet stoppen aan de haltes Van Leriuslaan en Conscienceplein.
  • Lijn 132 rijdt niet via Beukenlaan, maar via ‘s Herenbaan
  • Lijnen 252, 253, 254, 257, 258, 286, 287, 290, 294 en 298 zal niet stoppen aan de haltes PTS, Conscienceplein, Guide Gezellestraat – alternatieve halte in de Velodroomstraat.

Meer informatie over de omleidingen vind je vanaf enkele dagen voor de start van de werken op www.delijn.be.

%d bloggers liken dit: