Federale toelage voor voedselhulp

Op 31 maart besliste de Federale Overheid om in het kader van de Coronamaatregelen een toelage te voorzien voor voedselhulp aan mensen in armoede. De toelage heeft tot doel de meest kwetsbare mensen de kans te geven om in hun voedselbehoefte te voorzien. Ze is gericht tot personen die een aanvraag doen voor voedselhulp bij het OCMW. Voor OCMW Lier gaat het om een toekenning van een toelage van 8.324 euro.

Het vast bureau beslist om deze Federale toelage rond voedselhulp in te zetten in de vorm van aankoopbonnen ter waarde van 5 euro. Gebruikers van het OCMW met noden rond voedselhulp kunnen de waardebonnen gebruiken voor de aankoop van voedsel in sociale kruidenier van MIVAS – afdeling Goed Gevoel. Met deze organisatie wordt al lange tijd samengewerkt om goedkope voedselverstrekking te voorzien.

De hoogte van het bedrag is gebaseerd op de werking van de sociale kruidenier; het bedrag is voldoende hoog om een divers aanbod aan producten in te kopen én niet te hoog zodat de volledige waarde van de bon telkens kan worden benut.

Momenteel zijn 194 gezinnen van Lier klant van de sociale kruidenier – via doorverwijzing door het OCMW. Er worden 1.665 aankoopbonnen opgemaakt . Die zullen vanaf deze week verdeeld worden onder de gebruikers van het OCMW en zijn geldig tot 30 september 2020.

Foto: Pixabay

%d bloggers liken dit: