‘Feestjes in den hof’ op vier zondagen in september

De voorbije lente en zomer werden noodgedwongen verschillende culturele initiatieven geannuleerd omwille van de coronamaatregelen. In september kan een kleinschalig familiefestival wel weer. Op de zondagen 6, 13, 20 en 27 september organiseert het Gravenhof circus- en straattheateracts met workshops in park Gravenhof, onder de noemer ‘Feestjes in den hof’.

Zondag 6 september is er een fantastisch hoepelspektakel te bewonderen tijdens de Grote Hula Show. Orkest Bazar brengt livemuziek verwoven met jongleren en magie. Cirq Civil en Ron Jaluai zorgen voor gepaste animatie. Geïnteresseerden kunnen bij ’t Zoonlief Collectief een workshop ‘bijenwas’ of een circusinitiatie onder begeleiding van Ell Circo D”ell Fuego boeken.

Dj Busker neemt de toeschouwers op zondag 13 september mee naar een muzikaal universum waar beatbox, jongleren en humor in elkaar vloeien. De clown Turista ontdekt de wereld en neemt zijn publiek mee in zijn grappig en poëtisch universum. Cirq Civil animeert op het juiste moment: erna, ervoor, eronder of ertussen. Opnieuw kan er een workshop ‘bijenwas’ of circusinitiatie gevolgd worden.

Het milieu wordt bedreigd, bossen staan in het brand, de zeespiegel stijgt. De mannen van B.V. Natuur helpen een handje met hun groene vingertjes op zondag 20 september. The Flying Acrobats brengen acrobatie op een trampoline met springtoren. ’t Zoonlief Collectief biedt een workshop lederbewerking aan waarbij de eigen creatie mee naar huis mag genomen worden. Er kan tevens worden ingeschreven voor een workshop circusinitiatie.

De straattheatervoorstelling Peek-a-Boo! toont op zondag 27 september een boksmatch vol kluchtige acrobatie. Ooit al iemand met emmers zien jongleren? Balls in Buckets toont de aanwezigen hoe dat moet. Ron Jaluai en Cirq Civil maken het gezellig met kluchtige animatie in park Gravenhof. Ook deze keer is er de workshop lederbewerking en circusinitiatie.

Districtsschepen Tom De Boeck: “Met deze kleine familiefestivals in openlucht, waarbij dit jaar vooraf moet ingeschreven worden via www.gravenhof.org, zorgen we ervoor dat de Hobokenaar opnieuw wat kan genieten van culturele acts. Per optreden kunnen 100 mensen zich inschrijven. Er zijn telkens twee voorstellingen: één om 14 en één om 16 uur. Per workshop zijn er 10 plaatsen beschikbaar. Wees er dus snel bij dit jaar!”

“Voor onze jeugd was het een bijzondere maar geslaagde zomer met fijne activiteiten”, vult districtsburgemeester Kathelijne Toen aan. “We gaan op dit elan verder en leggen ons favoriet publiek in de watten met familiedagen vol circusactiviteiten, animatie en theater.”

Alle info staat ook op www.hoboken.be, klik hier voor de rechtstreekse link.

Deze familiemiddagen zijn coronaproof. Bezoekers melden zich bij aankomst aan bij één van de medewerkers zodat hun aanwezigheid kan geregistreerd worden. Er worden twee ingangen voorzien in de Louisalei. De uitgang bevindt zich in de Lambrechtsstraat zodat bezoekers elkaar niet hoeven te kruisen. Bediening gebeurt aan tafels waar de aanwezigen zittend in hun eigen bubbel iets kunnen drinken. Een bezoek aan het toilet in kasteel Gravenhof gebeurt ook in twee looprichtingen. Handgels worden op verschillende plaatsen aangeboden. Iedereen die ouder is dan 12 jaar moet verplicht een mondmasker dragen.

Alle algemeen geldende coronamaatregelen in Antwerpen zijn te vinden op www.antwerpen.be/corona.

%d bloggers liken dit: