Feestweek van de sport gaat van start in Boechout

De gemeente Boechout en de sportraad organiseren deze week de Feestweek van de sport. Die gaat volledig digitaal door. Via sociale media zetten ze sport in de kijker, vieren ze de sportkampioenen van 2020 en maken ze de sportlaureaten van het afgelopen jaar bekend.

“Normaal gezien zouden we het Feest van de Sport zoals elk jaar organiseren in sportpark Sneppenbos”, zegt schepen van Sport Rudi Goyvaerts. “We vieren dan telkens de sportkampioenen en –laureaten van het voorbije jaar, maar door de coronamaatregelen hebben we alles in een digitaal jasje gestopt”, zegt hij.

Verkiezing sportlaureaten

De sportlaureaten kregen voor de gelegenheid een andere invulling. Dit keer ging de gemeente niet op zoek naar de sportman en –vrouw van het jaar, maar wel naar de sportieve nieuwkomer, creatiefste sportclub, sportiefste onderneming en fenomenale sporter. “In totaal zijn er 22 genomineerden. Iedereen kan nu stemmen op z’n favoriet. En we kregen al heel veel reacties binnen. In sommige categorieën is het enorm spannend”, zegt Rudi.

Stemmen kan nog tot en met dinsdag 23 februari via www.hoplr.com/enquete/boechout-sportlaureaten. De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 26 februari via de Facebookpagina van de gemeente. Ze winnen een prijs ter waarde van 125 euro. Ook de sportkampioenen krijgen een leuk cadeautje toegestuurd.

Moeilijk jaar voor sportclubs

“Het afgelopen jaar hebben we gemerkt hoe belangrijk sporten en bewegen is voor ons lichaam en onze geest. We zijn dan ook blij dat veel mensen individueel zijn blijven sporten. Maar voor sportclubs was het jammer genoeg een moeilijk jaar”, zegt Rudi Goyvaerts. “In niet-coronatijden zetten ze zich dagelijks in om mensen van alle leeftijden leuke en sportieve momenten te laten beleven. Ze dragen bij aan het sociale netwerk dat veel Boechoutenaren met elkaar verbindt. We hopen dus dat ze snel weer kunnen opstarten”, zegt de schepen van Sport. “En dat we volgend jaar iedereen met een hart voor sport weer kunnen uitnodigen in sportpark Sneppenbos voor een spetterend feest”, besluit hij.

%d bloggers liken dit: