Fietsen in Boechout krijgt score van 88 op 100

De Fietsersbond en Vlaamse Stichting Verkeerskunde zijn nog steeds op zoek naar de Fietsgemeente en -stad 2020. Omdat 414 mensen de online enquête voor Boechout invulden, kreeg de gemeente nu een rapport van al die resultaten. In dat fietsrapport behaalt Boechout een mooie score van 88,8 op 100.

In Boechout vulde 3,12 % van de inwoners in oktober de publieksbevraging in van de verkiezing Fietsgemeente en -stad 2020. Dat is het hoogste percentage van alle negen genomineerde steden en gemeenten. Omdat Boechout zoveel beoordelingen had, heeft de gemeente nu een rapport gekregen van al die 414 resultaten.

Uit het fietsrapport blijkt dat Boechout op de goede weg is. Het toont namelijk een totaalscore van 88,8 %. Dat is, na Zutendaal met 89,2 %, ruim boven alle andere scores. Verder is het rapport ingedeeld in drie subcategorieën. Op ‘beleving’ (aangenaam fietsen, comfort, veiligheid voor ouderen en kinderen …) scoort Boechout 4,4 op 5. Op ‘infrastructuur’ (aanleg fietspaden, onderhoud, fietsenstallingen, meldpunt vragen of klachten rond fietsen …) scoort ze 4,5 op 5 en ook op ‘communicatie’ (fietsen aanmoedigen, communicatie fietsroutes …) scoort Boechout een mooie 4,5 op 5.

Wie wordt nu Fietsgemeente 2020?

In de categorie kleine steden en gemeenten (minder dan 20.000 inwoners) haalde Boechout dus samen met Zutendaal en Ravels een nominatie binnen om Fietsgemeente 2020 te worden. Het is nu aan een professionele jury om ter plaatse te gaan onderzoeken wie de titel het meest verdient. De winnaar wordt uitgeroepen tijdens het Fietscongres op dinsdag 6 oktober.

“Maar ondertussen werken we natuurlijk verder aan het volgende fietsproject”, vertelt Rudi Goyvaerts, schepen voor Mobiliteit en Sport. “Zo zijn we volop bezig met de heraanleg van de Groenstraat en Toeffelhoek. Het doel daarbij is om die straten veiliger en trager te maken en ze in te richten als fietsstraten”, legt hij uit.

%d bloggers liken dit: