Fietsersbond Lier blijft fietsers samenbrengen

In de huidige omstandigheden ontdekken vele mensen des te meer hoeveel deugd een fietstocht kan doen. Maar ook elkaar ontmoeten blijft belangrijk. Omdat een echte fietstocht samen maken nu niet kan, nodigt Fietsersbond Lier fietsers nu vrijdag 10 april vanaf 19.30 uur uit op een ‘Bike Chat’.

Sinds oktober rijden Lierse fietsers elke tweede vrijdagavond van de maand samen een tocht. Met deze ‘Bike Ride’ wil Fietsersbond Lier mensen samenbrengen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen in een gezellige sfeer.

“Tot nu toe hadden we telkens 10 à 15 deelnemers, maar we keken ernaar uit om in de lente, met langere avonden, nog wat meer mensen te kunnen overtuigen. Helaas hebben we onze tocht van 13 maart moeten annuleren. Maar om toch fietsers bij elkaar te blijven brengen, misschien nog extra belangrijk in deze tijd, hebben we vrijdag 10 april een alternatief voorzien: we komen vanaf 19.30 uur samen in een videochatbox via Jitsi Meet.”

Iedereen kan deelnemen door op een PC of laptop naar de chatbox te gaan of de app te installeren op een smartphone of tablet. “Wie thuis een hometrainer of rollen heeft, kan er op die manier zelfs een virtueel tochtje bij maken. Maar uiteraard mogen mensen ook met een pint of geurige thee voor zich aanschuiven.”

Met wat geluk kan op vrijdag 8 mei of 12 juni terug echt een tocht worden gemaakt. Maar het blijft intussen wel belangrijk dat mensen de regels volgen. Dus zoveel mogelijk thuis blijven, maar ook genieten van af en toe een wandeling of fietstochtje, waarbij het uiteraard belangrijk is het veilig te houden en elkaar ruimte te geven.

“Hoe beter de epidemie onder controle kan geraken, hoe sneller we terug samen de fiets op kunnen. Met misschien zelfs een terrasje achteraf.”

De Nationale Applausdag voor Fietsers, die voorzien was op vrijdag 20 maart en waar al een aantal teams in Lier en Koningshooikt aan zouden deelnemen, werd ook uitgesteld tot een nog later te bepalen moment.

%d bloggers liken dit: