Geen Duffelse jaarmarkt, traditionele kermis gaat door

De jaarmarkt van Duffel gaat niet door op 19 oktober 2020. De jaarmarkt coronaveilig organiseren bleek door het grote aantal bezoekers niet haalbaar. Afspraak voor de volgende editie op 18 oktober 2021. De jaarlijkse kermis kan wel plaatsvinden.

Geen Duffelse jaarmarkt

Het jaarmarktcomité besliste om de knoop definitief door te hakken en de geplande jaarmarkt niet te laten plaatsvinden op maandag 19 oktober. Een jaarmarkt organiseren vraagt van de gemeentediensten en standhouders veel voorbereidingstijd en middelen. Daarom wil lokaal bestuur Duffel deze beslissing ook niet meer uitstellen. We hopen in 2021 opnieuw een gevuld jaarmarktprogramma te kunnen aanbieden. De meer dan 350 jaar oude Duffelse jaarmarkt is voor zover bekend drie jaren niet doorgegaan, telkens gelinkt aan oorlogsgebeurtenissen: in 1915 en 1917 door de Eerste Wereldoorlog en in 1939 door de mobilisatie voor de Tweede Wereldoorlog.

Traditionele kermis gaat door

De jaarlijkse kermis kan wel doorgaan. Er zullen voor de organisatie van de kermis bijkomende maatregelen genomen moeten worden om alles veilig te kunnen laten verlopen. In samenspraak met de foorkramers zullen er een aantal maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig de kermis kan bezoeken.

Het bestuur zal samen met de kermisuitbaters samenzitten om de veiligheidsmaatregelen te bespreken. Op deze vergadering wordt ook besproken op welke dagen en uren de kermis open zal zijn. De praktische informatie hierover zal zo snel mogelijk meegedeeld worden.

Foto: TheAndrasBarta via Pixabay

%d bloggers liken dit: