Gloednieuw calisthenics-toestel op gymplein

Voortaan heeft Duffel er een nieuwe outdoor sportfaciliteit bij. Begin deze week zijn de werken gestart aan het calisthenics-toestel op het gymplein aan sportcentrum Rooienberg. Vanaf donderdag 4 augustus kunnen sportievelingen aan hun spierkracht en conditie werken op het multifunctionele toestel.

De oefeningen op het calisthenics-toestel worden met een minimum aan apparatuur uitgevoerd. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht.
Het doel van de calisthenicsoefeningen is het verbeteren van kracht, fitheid en flexibiliteit.

Burgemeester Sofie Joosen is blij met de installatie van het nieuwe toestel: “Sporten is gezond, buiten sporten nog gezonder. Met dit toestel krijgen heel wat Duffelaars, jong en oud, fit en fit in wording de mogelijkheid om individueel of met vrienden te sporten. Sportclubs zullen er eveneens gebruik van kunnen maken. Met drie lagere scholen en twee secundaire scholen vlakbij is het calisthenics-toestel ook geschikt voor lessen lichamelijke opvoeding.”

Vanaf donderdag 4 augustus kan je het toestel gebruiken. Op zaterdag 3 september geeft het lokaal bestuur het startschot van de Duffelse Maand van de Sportclub. Die dag wordt het calisthenics-toestel ook officieel in gebruik genomen.

%d bloggers liken dit: