Gratis wifizones in Boechout en Vremde

Op verschillende plekken in Boechout kan je voortaan gebruikmaken van het gratis wifinetwerk WiFi4EU. Zo is er onder meer een gratis wifizone op het Jef Van Hoofplein in Boechout en op de Dorpsplaats in Vremde.

In 2019 deed Boechout mee aan een oproep van het project WiFi4EU, een initiatief om burgers en bezoekers in de hele EU gratis toegang tot internet te bieden via wifi-hotspots in openbare ruimten. “Onze gemeente was bij de gelukkigen en kreeg van de Europese Commissie een voucher van 15.000 euro voor de installatie van verschillende wifi-hotspots”, legt schepen van Digitale dienstverlening Philip Verstappen uit.

Verschillende locaties

Dankzij de installatie van de wifizones kunnen inwoners en bezoekers nu gratis en veilig surfen op het Jef Van Hoofplein, op de Dorpsplaats van Vremde, in het gebouw van de gemeentewerf, in de buitenschoolse kinderopvang De Wigwam, in het Populierenhof, in zaal Den Boom en in het oud gemeentehuis van Vremde. In een latere fase plant de gemeente nog een hotspot op de Bunderkes.

“Tijdens de coronaperiode is extra gebleken dat bepaalde doelgroepen geen toegang hebben tot het internet, wat voor zovele anderen vanzelfsprekend is. Met de gratis wifizones in onze gemeente willen we die digitale kloof een stukje inperken”, legt Philip Verstappen uit. “Bovendien verbeteren we de ICT-veiligheid doordat we het interne netwerk en dit publieke netwerk volledig van elkaar scheiden”, zegt hij.

Betere digitale dienstverlening

De wifizones passen in de visie van de gemeente om een brede en betere digitale dienstverlening aan te bieden. “In dat kader werken we ook aan een visie om Boechout en Vremde digitaal vaardig te maken en aan de vernieuwing van onze website met een uitgebreid e-loket”, besluit de schepen.

Wie gebruik wil maken van de gratis wifi moet verbinding maken met het wifinetwerk ‘WIFI4EU’. Er is geen paswoord nodig om in te loggen.

%d bloggers liken dit: