Gratis workshops hartmassage en gebruik van AED-toestel

Een mensenleven redden: stel dat dat ooit moet gebeuren? Op een cursus hartmassage en gebruik van een AED-toestel leren deelnemers om stap voor stap snel en efficiënt te reageren in een noodsituatie.

Het Vlaamse Kruis, de stad Antwerpen en het district Hoboken bieden een aantal opleidingsmomenten aan om hartmassage aan te leren en om op een juiste manier een AED-toestel te gebruiken. Dat is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. De AED analyseert het hartritme van het slachtoffer en bepaalt automatisch of een stroomstoot het slachtoffer kan helpen. Zo’n workshop duurt 2 uur en bestaat uit een theoretisch en praktisch deel waarbij de kneepjes van het vak aangeleerd worden. Per sessie kunnen er 15 geïnteresseerden deelnemen. Tijdens de zomermaanden vinden er 2 workshops plaats:

· vrijdag 15 juli van 19 tot 21 uur in tafeltennisclub Sokah, Albert Einsteinlaan 50.

Inschrijven kan via deze link.

· vrijdag 12 augustus van 19 tot 21 uur in tafeltennisclub Sokah, Albert Einsteinlaan 50.

Inschrijven kan via deze link.

Districtsschepen Carine Leys: “De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn van levensbelang. Hoe sneller er gestart wordt met reanimeren en een AED aangesloten wordt, hoe groter de kans dat een mensenleven kan gered worden. Het is van groot belang dat zoveel mogelijk mensen leren om een automatisch externe defribrillator te gebruiken en een hartmassage kunnen uitvoeren.”

%d bloggers liken dit: