Groot bedankingsfeest voor vrijwilligers vaccinatiecentrum ZORA

Gisteren werden de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum ZORA uitgebreid bedankt. In totaal hadden zo’n 1900 mensen zich opgegeven om het medisch en niet-medisch team te versterken. Meer dan 675 van die vrijwilligers werden ook effectief ingeschakeld in het vaccinatiegebeuren in de Zuidoostrand van Antwerpen (Boechout, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel). Zij zorgden er samen voor dat 93.49% van de ZORA-bevolking die ouder is dan 18 jaar het voorbije halfjaar gevaccineerd werd. Het vaccineren in de ZORA-zone mag gerust een succesverhaal genoemd worden, en dat was niet gelukt zonder de vrijwillige inzet van die honderden mensen.

Maandenlang gaven ze alles wat ze in hun mars hadden, alsof ze nooit iets anders gedaan hadden. Mensen die in Lint hun prik kwamen halen, werden vanaf het eerste tot het laatste contact met een vrijwilliger met de glimlach verder geholpen.

“Mijn collega-burgemeesters en ik werden de voorbije periode vaak aangesproken over het vaccinatiecentrum, ‘Wat zijn ze vriendelijk daar in Lint’, en dat was natuurlijk fijn om te horen. Dat gebeurt niet elke dag, doorgaans worden we in onze functie aangesproken om wat er niet goed loopt.”, aldus een tevreden Erik Broeckx, burgemeester van Mortsel. “Wij ZORA-burgemeesters appreciëren het engagement van alle vrijwilligers enorm. We wilden hen met dit feest oprecht bedanken voor hun tijd, inzet en enthousiasme. Zonder hen zouden we vandaag niet staan waar we staan. Dat hebben we ook te danken aan hen.”

Er werd feest gevierd in de shelter in FORT 4. Op 15 oktober gaat het vaccinatiecentrum in Lint dicht. Vrijwilligers die de smaak helemaal te pakken hebben, kunnen hun engagement verder zetten in hun eigen gemeente of een helpende hand bieden bij eerstelijnszone ZORA.

%d bloggers liken dit: