Grotere speeltuin in Wanninckhovepark Wilrijk

In het Wanninckhovepark (’t Neerhofke) in Wilrijk bouwt het district vanaf juni een nieuwe en grotere speeltuin voor kinderen tot twaalf jaar.

Hans Ides (CD&V), districtsschepen van jeugd: ‘Na de nieuwe pluktuin, de aanpak van het voetbalveldje en de bloemenweide is dit de volgende stap in de verfraaiing van dat stukje Neerland. We kiezen er na inspraak van de buurt bovendien bewust voor om de speeltuin uit te breiden en ook meer banken te zetten.’

Zowel voor de jongsten, de oudsten maar ook alle kinderen daartussenin, voorziet de nieuwe speeltuin in uren plezier. Om te zorgen dat de kinderen van elke leeftijdsgroep zich kunnen uitleven, wordt de speeltuin in verschillende zones aangelegd.

Voor de kleinsten wordt er heuse ontdekkingszone op een speelboerderij met een schuurtje, veerfiguren en een ooievaarsnest voorzien.

Mag het al wat avontuurlijker voor de wat oudere kinderen? Tussen hoge palen komt er een klim- en klauterparcours met een ooievaarsnest centraal in de constructie.

Ook de twaalfjarigen worden niet vergeten. Een grote toren met tunnelglijbanen, een vogelnestschommel en een klim-en klauterparcours vervolledigen de speeltuin. De werken staan gepland om te starten half juni. De speeltuin zou, zonder oponthoud door weers- of onvoorziene omstandigheden, tegen het einde van juli klaar moeten zijn.

(Antwerps Persbureau / Foto District Wilrijk)

%d bloggers liken dit: