Helft flitscontroles van Politiezone Rupel voortaan op grondgebied Rumst

Politiezone Rupel plant de helft van de toekomstige flitscontroles op zijn grondgebied in de gemeente Rumst. “Hoewel we 3 keer zo groot zijn als andere gemeenten in de zone, werd de koek altijd gelijk verdeeld. Verhoudingsgewijs werd in Rumst dus veel te weinig gecontroleerd, dat gaat nu veranderen, aldus de burgemeester van Rumst Jurgen Callaerts.

Samen met de nieuwe korpschef van Politiezone Rupel gaan we de taken binnen het werkingsgebied – de gemeenten Boom, Niel, Schelle, Hemiksem en Rumst – correcter verdelen. Zo ligt de helft van het aantal lopende kilometer aan wegen binnen de zone op het grondgebied van Rumst. Onze gemeente is in oppervlakte drie keer zo groot als Schelle en toch werden tot nu in elke gemeente evenveel flitscontroles georganiseerd. Nochtans is verkeersveiligheid een groot pijnpunt in Rumst en de verkeersongevallen zijn heel vaak het gevolg van overdreven snelheid.”

Rumst is niet alleen groot, samen met buurgemeente Boom betalen wij ook het meeste aan de politiezone. Voor Rumst gaat het om een dotatie van 1,4 miljoen euro, Boom zit bijna aan 2 miljoen, terwijl Schelle bijvoorbeeld maar 800.000 euro betaalt. Op financieel vlak wordt dus wél rekening gehouden met het verschil in grootte, wij vragen nu ook op andere vlakken een gelijkaardige verdeelsleutel.”

Natuurlijk moet je ook altijd kijken naar wat een specifieke gemeente precies nodig heeft. In Boom kan het nodig zijn om op de aanpak van andere problemen te focussen dan in Rumst. Voor ons zijn die extra flitscontroles nu een prioriteit, snelheidsduivels zullen dat merken.

%d bloggers liken dit: