Hemiksem herdenkt doodgestoken Ismaël Salaoui

Op 28 september 2021 werd de 17-jarige Ismaël Salaoui uit Hemiksem het slachtoffer van een dodelijke steekpartij aan het station in zijn gemeente. Dag op dag een jaar na deze verschrikkelijke feiten, herdacht Hemiksem Ismaël met de onthulling van een Vlindertegel tegen zinloos geweld en een minuut stilte.

Op woensdagavond 28 september jongstleden verzamelden familie, vrienden en kennissen van Ismaël en leden van het schepencollege op de Statieplaats in Hemiksem. Er werd een Vlindertegel onthuld die symbool staat voor vrede, respect en geweldloze communicatie.

Burgemeester Luc Bouckaert hield een korte toespraak waarin hij duidelijk maakte dat Hemiksem de herinnering aan Ismaël levendig houdt: ‘Dat doen we met de graffititekening aan het skatepark – de plek waar Ismaël zo graag met z’n vrienden was – en met de Vlindertegel. De tegel maakt duidelijk dat we ons allemaal moeten inzetten voor een samenleving zonder zinloos geweld. Zo’n samenleving is mogelijk als we een positieve ingesteldheid uitstralen, als we resoluut ‘nee’ zeggen tegen pesten en geweld, verzuring en onverschilligheid en als we elkaar accepteren zoals we zijn. De vele mensen die langs ons station passeren zullen, wanneer ze de tegel zien, telkens herinnerd worden aan deze belangrijke boodschap.’

Op het einde van zijn toespraak vroeg de burgemeester om een moment van stilte, ter nagedachtenis van de betreurde Ismaël en alle slachtoffers van zinloos geweld.

%d bloggers liken dit: