(Her)opening kleuterschool en verhuis buitenschoolse kinderopvang Toverbos Terhagen

Er zijn al een tijdje werken aan de gang in het gebouw van de kleuterschool Ter Doelhagen in de Europalaan. “Na de paasvakantie zijn de verbouwingen klaar en kan de vernieuwde kleuterschool haar deuren openen. Ook de buitenschoolse kinderopvang Toverbos zal er haar intrek nemen,” vertelt Wendy Weckhuysen (CD&V), schepen bevoegd voor Onderwijs en Kinderopvang. BKO Toverbos verhuist daarmee van de Kamiel Huysmansstraat naar de Europalaan.

“Het gebouw in de Europalaan werd aangepast om te voldoen aan de actuele noden van de leerlingen en leerkrachten. De vernieuwingen waren ook nodig omdat de buitenschoolse kinderopvang Toverbos verhuist naar deze locatie,” licht Wendy toe. “De verhuis heeft verschillende voordelen. De nieuwe, ruime en lichte lokalen in de Europalaan staan in contrast met de verouderde lokalen op de huidige locatie in de Kamiel Huysmansstraat. Bovendien zullen de kinderen meer buiten kunnen spelen in het groen. De omgeving heeft meer mogelijkheden om te sporten en te spelen in en rond de speeltuin en de sporthal. Daarnaast geeft dit betere combinaties met de vrijetijdskampen tijdens de vakanties.”

Ook aan de schoolkinderen van De Wingerd Terhagen is gedacht. “Als ze voor en na school naar de buitenschoolse opvang gaan, zullen te voet langs het Magisch Toverpad naar de nieuwe locatie van BKO Toverbos wandelen. Hun route zal zo een fijne belevenis worden,” zegt Wendy. Bovendien brengen ze zo nog wat extra tijd buiten door. Wat dit Toverpad inhoudt, zal je merken aan enkele leuke aanpassingen in het openbaar domein.

“In normale tijden, zonder coronavirus, zouden we graag alle ouders en buurtbewoners feestelijk verwelkomen in het vernieuwde gebouw. Nu kan dat helaas niet. Dit kan enkel voor de kinderen die er naar school en naar de BKO gaan,” legt ze uit. “We hebben echter een alternatief voor wie toch graag een kijkje wil nemen. Je kan rond begin maart een eerste filmpje bekijken via www.rumst.be/nieuwe-kleuterschool-en-bko-Terhagen .”

“Hiermee realiseren we één van de belangrijke projecten voor Terhagen. We richten ons met dit project actief op de jonge gezinnen in Terhagen,” licht ze toe. Bovendien wordt het gebouw in 2021 nog uitgebreid met een BKO-lokaal op maat van lagere schoolkinderen.

%d bloggers liken dit: