Hobbyschrijvers uit de Rupelstreek brengen Winterse verhalenbundel uit

De verhalenbundel ‘Wintersprokkels’ geschreven door de hobbyschrijvers De Rupelpenners is verkrijgbaar via de Rupelbibliotheken: Ivebica, Boom en in de bib van Aartselaar.

De Rupelpenners zijn een groep lokale auteurs (Fanny Vercammen, Chantal Van der Taelen, Renilde Thys, Rita Segers, Frans De Smedt, Ilse Rosiers) die via de Boomse bib verenigd werden. ‘We hebben allen iets met de Rupelstreek. Of het nu onze navelstreng is die hier werd doorgeknipt, de eerste voetstappen die we in deze kleiige grond hebben gezet of hier met een op hol geslagen puberhart hebben rondgedwaald, het maakt allemaal niet veel uit. Wat ons bindt is, dat we hier allen iets gevonden of verloren hebben (de Rupelpenners). Ze vonden elkaar op de lokale schrijversmarkt in de Boomse bib in april 2019, kort na de opening van het nieuwe bibliotheekgebouw in de Windstraat. Hier werd het initiatief genomen om vaker samen te komen en als hobbyschrijvers ervaring en ideeën uit te wisselen. Als snel kregen de schrijfkriebels de overhand, en werd de groep gedoopt tot De Rupelpenners waarbij er ijverig werd gewerkt aan het samenstellen van een diverse verhalenbundel met nieuw werk: ‘Wintersprokkels’.

‘Wintersprokkels’ is intussen in voorverkoop verkrijgbaar via de Rupelpenners. Maar ook voor hen gooide corona heel wat roet in het eten. Hun promotiedag in Standaard Boekhandel Schelle en hun boekvoorstelling in Aartselaar zijn afgelast door de verstrengde maatregelen. Maar dankzij de grote inzet en het enthousiasme van de Rupelpenners is het boek zelf wel afgeraakt en in beperkte oplage gedrukt.

Om het boek beschikbaar te maken voor het grote publiek, springt Rupelbib te hulp. Het boek zal vanaf 9 november tot het einde van het jaar te koop zijn aan de balie van de Rupelbibliotheken: Ivebica (Hemiksem en Niel), Boom en in de bib van Aartselaar. ‘Wintersprokkels’ bevat Winterse gedichten en kortverhalen voor kinderen en volwassenen. Een exemplaar kost €18,50.

De Rupelpenners zijn te bereiken via hun website rupelpenners.be en de Facebookpagina ‘De Rupelpenners’.

 

%d bloggers liken dit: