Infomarkt Electrabelsite op 22 september 2020

Het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) Electrabelsite zoekt naar een nieuwe invulling van die site in Schelle. De startnota schoof drie alternatieven naar voor: een energie-, een woon- en een recreatielandschap. Experten onderzochten welke effect ze hebben op mobiliteit, bodem, lucht, geluid, water, natuur, landschap en omgeving.

In het PRUP zal je hun bevindingen, inclusief een uitgebreid mobiliteitsrapport, lezen in het hoofdstuk plan-MER of milieueffectenrapport. De ontwerptekst van dat hoofdstuk, de voorlopige plan-MER, vind je op www.provincieantwerpen.be (zoek op trefwoord ‘Electrabelsite’) en legt de provincie Antwerpen op dinsdag 22 september uit op een infomarkt.

De infomarkt bezoeken? Reserveren en mondmasker verplicht!
Reserveren kan via www.provincieantwerpen.be (zoek op trefwoord ‘Electrabelsite’). Je geeft aan hoe laat en met hoeveel personen je komt. Ter plaatse bezoek je op eigen houtje de infomarkt waar je de resultaten van de plan-MER op posters terugvindt. Als je dat wenst, kun je aansluitend met een projectmedewerker spreken. Het dragen van een mondmasker is gedurende het hele bezoek verplicht. Bewaar steeds 1,5 meter afstand tot andere bezoekers en tot projectmedewerkers. Ben je ziek, zelfs met milde symptomen, annuleer dan je bezoek en ga niet naar de infomarkt.

Liever geen fysieke infomarkt? Abonneer je op de nieuwsbrief!
De ontwerptekst van de plan-MER kun je nu al downloaden op de www.provincieantwerpen.be (zoek op trefwoord ‘Electrabelsite’) waar je je ook op de nieuwsbrief kunt abonneren. Vanaf 30 september verstuurt de provincie Antwerpen wekelijks een nieuwsbrief die telkens gedetailleerd ingaat op een andere MER-discipline.

 

Foto: Luchtfoto Pierre Verhoeven voor provincie Antwerpen – ©Provincie Antwerpen

%d bloggers liken dit: