Inwoners denken mee na over herinrichting pleintje

De gemeente Boechout wil het pleintje in de Kardinaal Sterckxstraat opknappen. De komende dagen kunnen inwoners uit de Gillegomwijk hun opmerkingen en ideeën over de materialen, de verkeerssituatie, het groen … doorgeven via het online participatieplatform.

De gemeente heeft al een aantal ideeën voor de herinrichting van het pleintje en de wijk in de Kardinaal Sterckxstraat, maar er ligt nog niets vast. “De komende dagen roepen we alle inwoners uit de Gillegomwijk op om de ideeën te bekijken en hun opmerkingen en suggesties door te geven via ons participatieplatform participatie.boechout.be”, zegt burgemeester Koen T’Sijen. “De peilingen gaan over de materialen en elementen op het pleintje, de verkeerssituatie, het groen en de inrichting van de volledige wijk.”

Leuke ontmoetingsplek

“De opfrissing van het pleintje is een volgende stap om de wijk aangenamer te maken”, zegt schepen van Publiek domein en Wijkontwikkeling Philip Verstappen. “We willen dat het een leuke en groene plek wordt waar buren elkaar ontmoeten en kinderen kunnen spelen. Daarnaast willen we de noodzakelijke parkeergelegenheid behouden en zorgen voor een duidelijke en leesbare wegcode”, legt hij uit. “Uiteraard hopen we dat veel inwoners hun stem laten horen en reageren op de ideeën die voorliggen”.

Mee nadenken over de herinrichting kan nog tot eind augustus via het online participatieplatform participatie.boechout.be. De start van de werken is voorzien begin 2023. Van zodra de exacte startdatum gekend is, laat de gemeente dat weten.

%d bloggers liken dit: