Jeugdbewegingen organiseren mee Edegemse buitenspeeldag

Helaas, door de coronamaatregelen is ook dit jaar de Buitenspeeldag geen groot evenement. “Maar ravotten vinden we in Edegem zo belangrijk dat we deze dag niet zomaar laten passeren. Onze jeugddienst heeft samen met enkele jeugdbewegingen een uitgebreid aanbod aan activiteiten klaar waarmee onze jonge Edegemnaars zich zaterdag 24 én zondag 25 april kunnen komen uitleven,” vertelt een enthousiaste schepen voor jeugd Lawrence Vancraeyenest.

De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving. Kinderzenders zoals Nickelodeon, Ketnet, Kadet, Studio 100 TV en VtmKzoom zenden niet uit tijdens de Buitenspeeldag maar roepen op om buiten te gaan spelen of sporten. Traditioneel vindt de Buitenspeeldag plaats op de eerste woensdag na de paasvakantie. In Edegem is de grote tuin van woonzorgcentrum Immaculata al enkele jaren de perfecte speellocatie voor jong én oud.

“Maar het zijn nog steeds bijzondere tijden, ook voor het lokale jeugdwerk en jeugdbeleid. Gezien de omstandigheden is een groot evenement voorlopig niet mogelijk”, zegt de schepen voor jeugd. “Door samen met verschillende jeugdverenigingen een aanbod uit te werken, kunnen we onze Edegemse jongeren toch laten ravotten en spelen. Om zoveel mogelijk kinderen te laten deelnemen, spreiden we de Buitenspeeldag uit over een heel weekend en over diverse locaties. Zo kan je bij de scouts en gidsen van de 28ste gaan bungeerunnen, is er een scouteske kermis met springkasteel bij de 77ste St.Paulus en maak je een reis rond de wereld in Fort Parsival bij KSA Parsival. KSA Lancelot organiseert een mega-games-kermis en bij KSA OLVE is er supercoole outdoor lasershoot. Tot slot kan je in Jeugdhuis Het Varken een moestuininitiatie volgen. Wie weet, sluiten sommige kinderen zich nadien wel aan bij een van de verenigingen,” aldus schepen Vancraeyenest.

Op www.vtckruispunt.be/buitenspeeldag-2021 vind je het volledig overzicht van alle activiteiten en kan je je ook inschrijven.

%d bloggers liken dit: