Jeugdwerk is onbetaalbaar in de gemeente Kontich

Met meer dan 285.000 zijn ze. De jongeren die elke week naar de jeugdbeweging gaan. Ze brengen er hun vrije tijd door en maken er vrienden voor het leven. Ze leren er hun grenzen verleggen en doen er ervaring op die ze hun hele leven blijven meedragen. De jeugdbeweging; die is er voor én door de jeugd. Want duizenden jongeren zetten zich jaar in jaar uit in om hun leden de tijd van hun leven te geven. En dat werd gisteren  gevierd in Kontich tijdens de Dag van de Jeugdbeweging.

De jeugddienst van Kontich wilde deze bijzondere dag niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom sloegen de medewerkers de handen in elkaar met de jeugdraad en bedachten ze samen een geheime missie om de jeugdleiders te bedanken voor hun inzet en engagement. Het resultaat: speciale immoborden die ze de afgelopen avonden stiekem gingen ophangen aan de lokalen van de plaatselijke jeugdverenigingen. Op de borden staat de toepasselijke tekst te lezen ‘Niet te koop. Want ons jeugdwerk is onbetaalbaar’.

Katrijn Vanhauwaert en Annelien Leenders van de jeugddienst vertellen “Onze jeugdbewegingen liggen ons nauw aan het hart. En ook hun leiders.

We zijn fier op hun en ook dankbaar. Op deze Dag van de Jeugdbeweging willen we hen daarom een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden en zetten we onze helden extra in de verf. Want neen, ze zijn niet te koop. Integendeel. Ze zijn onbetaalbaar voor onze jeugd en voor onze maatschappij. Zo kwamen we op het idee om de speciale immoborden op te hangen aan de jeugdlokalen in onze gemeente. Daarnaast brengen we op zondag een coronaproof bezoekje aan de jeugdverenigingen en trakteren we hen op een lekker vieruurtje”. Schepen voor jeugd Willem Wevers vult aan: “Tijdens de lockdown is het extra duidelijk geworden hoe belangrijk het jeugdwerk is voor het welzijn van veel kinderen en jongeren. Daarom stonden we erop om ook dit jaar de Dag van de Jeugdbeweging te vieren. Naar gewoonte organiseren we die dag een ontbijt voor onze jeugdleiders. Het was helaas niet mogelijk om dit ontbijt veilig te laten doorgaan dus gooiden we het over een andere boeg. Met dit leuke initiatief tonen onze jeugdraad en jeugddienst hoe waardevol ze het engagement in het jeugdwerk vinden. Dat kunnen we niet genoeg benadrukken sluiten ze af in de gemeente Kontich.”

%d bloggers liken dit: