Katrien Schryvers en Orry Van de Wauwer lijstduwers CD&V-lijst provincie

ANTWERPEN – CD&V provincie Antwerpen heeft in het arrondissement Antwerpen Katrien Schryvers, OCMW-voorzitter en schepen in Zoersel, als lijstduwer aangeduid op de provinciale lijst. Zij wordt op plaats negentien voorafgegaan door Orry Van de Wauwer. Beiden maken deel uit van het Vlaams parlement.

Katrien Schryvers (54) brengt als lijstduwer een pak ervaring mee. Tijdens haar politieke loopbaan maakte ze kennis met verschillende bestuursniveaus. Zo was ze kamerlid en van 1994 tot 2005 vertegenwoordigde ze regio Voor- en Noorderkempen in de Antwerpse provincieraad. ‘Dat heeft me gesterkt in de overtuiging dat samenwerking tussen overheden heel belangrijk is. Ook de CD&V-kandidaten die zich inzetten voor de provincie kennen het belang ervan als schakel tussen verschillende bestuursniveaus en weten wat de provincie samen met de gemeenten kan verwezenlijken. Denk bijvoorbeeld aan de fiets- en wandelroutenetwerken en het beheer van parken en domeinen, maar ook aan haar rol bij ruimtelijke planning. Ik steun deze gedreven ploeg en lijsttrekker Ludwig Caluwé dan ook met veel enthousiasme.’

Orry Van de Wauwer (30) groeide op in Schilde en woont ondertussen in Antwerpen. Sinds juli vorig jaar is ook hij Vlaams parlementslid. Hij ondersteunt de boodschap van zijn partij op provinciaal vlak. ‘De provincie neemt als tussenniveau een belangrijke rol op zich. Enerzijds wordt er sterk ingezet op meer groen, in de stad onder meer via het stimuleren van stadslandbouw en de extra groene long rond het nieuwe provinciehuis. Daarnaast biedt de provinciale en gemeentegrensoverschrijdende aanpak via de fietsostrades ook een belangrijke impuls om onze Antwerpse mobiliteit te ontwarren. Zo kan de provincie voor regionale en streekgebonden oplossingen gaan.’ (EM/Foto CD&V)

 

%d bloggers liken dit: