Lancering griezelwandeling “Sidderen en beven in Lier”

Griezelwandeling “Sidderen en beven in Lier”

Na het succes van de kinderwandeling “Ontdek Lier met Mit & Feliks” ontwikkelde Visit Lier een nieuwe wandeling op maat van kinderen. En voor echte durvers deze keer, want het gaat om een griezelwandeling met de naam “Sidderen en beven in Lier”.

De aanbevolen leeftijd is vanaf 8 jaar.

De wandeling is digitaal te vinden op de Erfgoedapp van Faro. Dankzij subsidies van Toerisme Provincie Antwerpen en Kempen wordt in de app voor meer beleving en interactie gezorgd.

“Sidderen en beven in Lier” vertelt het verhaal van Anneke, een meisje van 14 jaar . Ze wordt onterecht als heks beschuldigd. Om Anneke van de brandstapel te redden, heeft ze hulp nodig van de kinderen. Door het uitvoeren van allerlei opdrachten, het bekijken van filmpjes en het luisteren naar spannende verhalen, verzamelen de kinderen ingrediënten voor een toverdrankje en woorden voor een toverspreuk. Deze moeten ze op het einde van de tocht uitspreken over de Grote Markt en dan gebeurt er iets bijzonders.

Een leuk extraatje bij de app is het boekje, dat werd samengesteld met hulp van grafisch ontwerper Jef Vingerhoets. In het boekje staan extra verhalen die de kinderen helpen bij het zoeken van de toverdrank en toverspreuk. De app kan ook zonder boekje gebruikt worden, maar mét boekje is praktischer voor o.a. het noteren van de gevonden antwoorden.

Het downloaden van de Erfgoedapp is gratis. Het bijhorende boekje is vanaf 31 oktober te koop aan 2 euro bij Visit Lier en in het Stadsmuseum.

 

%d bloggers liken dit: